1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
majkelek

Odpowiedzi: 487
Wyświetleń: 112378

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-03-03, 18:23   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Melduję się.
U nas wszystko po staremu :)
Codziennie dziękuję Bogu za to, co wciąż dostajemy.
Dziś Rodzice przyjeżdżają do nas na obiad i znowu o tym myślę... Że tyle szczęścia w nieszczęściu nas spotyka. W kwietniu minie ROK od wykrycia DRUGIEGO przerzutu do mózgu. Przerzutu, po którego operacji mogły wystąpić niedowłady, afazja... Nic takiego nie nastąpiło. Tata chodzi, mówi, żartuje, śmieje się, gotuje... Potem jeszcze był przerzut do móżdżku, potraktowany stereotaksją. Też nie widać żadnych objawów, świadczących o tym, żeby cokolwiek było nie w porządku... Wciąż patrzę na to i wciąż nie wierzę.
Nie wiem, kiedy - i czy w ogóle - będzie możliwa operacja przerzutów na płucach... Ale jakoś nie myślę o tym. Gdy kolejny dzień z rzędu na smsa do Taty z pytaniem "jak się czujesz?" dostaję odpowiedź "czuję się dziś nie najgorzej, zrobiłem właśnie obiad/wracam z zakupów/ wyszorowałem piekarnik itp", myślę tylko o tym, jak wiele mam.
Życzę wszystkim na wiosnę tak dużo siły, jak ma mój Tato :cmok:

Powiem Ci szczerze, że ten tekst czytalem kilka razy bo nie moglem uwierzyć, że ktoś tak ślicznie napisał o swojej walce :) To jest sedno sprawy by skupić sie na tym co się ma i na pytaniu jak wykorzystać to do sprowadzenia uśmiechu na twarzy bliskiej osoby. Tylko proszę nie pisz, że patrzysz na Tatę i nie wierzysz, nie myśl, nie analizuj, tylko dzialaj. Ciesz się każdą chwilą, każdym radosnym gestem, każdym usmiechem i dziel sie miłością z bliskimi. Wtedy to szczęście jakim się z nami podzieliłaś będzie roslo i rosło i rosło... :mrgreen:

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron