1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy to białaczka lub inna choroba krwi? |
malwi186
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12769
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-14, 20:51 Temat: Czy to białaczka lub inna choroba krwi? |
Nie koniecznie spróbuj poprosić o szybszy termin, miesiąc czasu to strasznie długo, a podstawowe wyniki to ja miałam pobranie w piątek a w środę dowiedziałam się że mam iść do szpitala, to nie trwa tak długo.... |
Temat: Czy to białaczka lub inna choroba krwi? |
malwi186
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12769
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-14, 20:43 Temat: Czy to białaczka lub inna choroba krwi? |
marecki, ciężko jest odpowiedzieć na to pytanie, poczytaj mój wątek, ja miałam pobierany szpik x razy i za każdym razem wyniki były inne.. Miałam pobierane z talerza biodrowego i z mostka też -wynik z mostka nie diagnostyczny -za dużo krwi obwodowej, wyniki z talerza wcześniejsze każde inne..
Ostatecznie diagnoza została postawioną na podstawie 3 trepanobiopsji i odbiciu tej kości na jakimś szkiełku,,, nie wiem dokładnie na czym to polega. Ale jak powiedzieli lekarze mam dziwny szpik tzn ta krew obkleja się wokół niego kurczowo i ani myśli dać się aspirować, jak jest w przypadku Twojej mamy nie wiadomo, musieliby pobrać raz jeszcze i wtedy będziesz wiedział czy sytuacja się poprawi.
Pozdrawiam i trzymam kciuki by jednak się okazało że to może nie jakiś zespół MDS. |
|
|