1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: asia333 - komentarze |
marzena66
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 10351
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2016-05-10, 16:52 Temat: asia333 - komentarze |
asia333 napisał/a: | Ja cały czas panicznie boję się postępu choroby, tak strasznie się boję.... |
Asiu to normalne, każdy z nas jak czeka na badania/wyniki boi się tego panicznie, co będzie, czy stabilizacja czy niestety postęp choroby.
Każdy z nas boi się jak cokolwiek naszego chorego zaboli w innym miejscu niż zawsze czy dojdzie dolegliwość, której do tej pory nie miał. Od razu mamy wizje przerzutów, postępu choroby.
Asiu dla własnego dobra, zdrowia jak i psychiki tłumacz sobie, że nie zawsze mamy wpływ na wszystko nawet jak byśmy "stawali na głowie".
Zobacz na mamę, obecnie czuję się dobrze, nawet na rowerku śmiga , żyj tu i teraz, ciesz się chwilą obecną, nie planuj niczego, nie wybiegaj w przyszłość bo nie wiadomo ile to dobro będzie trwało i trzeba to dobro chłonąć i cieszyć się chwilą.
Nie zadręczaj się.... co będzie, bo to strasznie nakręca negatywnie psychikę.
Trzymaj się. |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2016-02-28, 19:08 Temat: asia333 - komentarze |
asia333 napisał/a: | nie wiemy co czuje, co myśli.... mowi że wszystko ok ale jakoś w to wątpię :( |
Każdy jest inny, jeden będzie siedział i płakał, inny stanie się agresywny a ktoś następny zamknie się w sobie i sam ze sobą będzie toczył wewnętrzną walkę. Może też mama nie chce Was obarczać swoim cierpieniem. Trudne to jest, bo pragniemy pomóc, wesprzec a ciężko nam dotrzeć do takiej osoby.
Nie chce mama rozmawiać na temat choroby, swojego psychicznego stanu, nie wymuszajcie. Ważne żeby czuła, że jesteście i wspieracie kiedy Ona tego potrzebuje.
Czekamy Asiu z Wami na wyniki, trzymaj się. |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2016-02-07, 11:09 Temat: asia333 - komentarze |
asia333,
To normalne, że każde badania budzą w nas ogromny strach, co wyczytamy i co się będzie działo, wszyscy lub prawie wszyscy to odczuwamy, masz prawo i Ty odczuwać ten lęk, bo chcesz przecież żeby było dobrze.
Nie myśl o statystykach, każdy przypadek jest inny, ciesz się tym co macie teraz a teraz jest dobrze, mama jest w dobrej formie i to należy pielęgnować.
asia333 napisał/a: | Przepraszam że smęcę zamiast się cieszyć tym co mam ale inaczej dziś nie mogę. |
Każdy ma prawo do gorszych dni, lepiej się wygadać niż dusić w sobie złe emocje.
pozdrawiam. |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2015-10-04, 16:02 Temat: asia333 - komentarze |
asia333 napisał/a: | i wolałaby umrzeć.... Ja wiem że tak mówi bo jest jej źle ale nie wierzę ze nie chce żyć. |
Jak człowiek się tak paskudnie czuje, ma mnóstwo dolegliwości, wie jaka choroba go męczy to czasami może mieć tego wszystkiego dość serdecznie, ale to pewnie są tylko słowa. Wspieraj mamę i zachęcaj do walki, dopinguj, tłumacz że chemia teraz powoduje taki stan, wspomagajcie lekowo, żeby złagodzić dolegliwości.
Trzymaj się. |
|
|