1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi z przerzutami do mózgu |
marzena66
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4219
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-08-30, 19:46 Temat: Rak piersi z przerzutami do mózgu |
Mazur,
To wszystko zależy co jest powodem, jeżeli zbliżający się koniec to zazwyczaj pacjenci przestają jeść, tracą ochotę na jedzenie, tracą odruch połykania i wtedy nie karmi się na siłę, bo mama może się udławić/udusić jedzeniem, pacjent przestaje jeść bo kolejne organy wysiadają i zbliża się koniec. Co jest powodem u mamy trzeba zapytać lekarza, my od Ciebie mamy zbyt mało danych żeby oceniać stan mamy. Pilnujcie żeby mamie zwilżać choć trochę usta.
pozdrawiam |
Temat: Rak piersi z przerzutami do mózgu |
marzena66
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4219
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-08-29, 16:28 Temat: Rak piersi z przerzutami do mózgu |
Mazur,
Trudno to przewidzieć, u jednych są ogromne bóle u innych minimalne a jeszcze inni nie mają wcale i to bez względu na miejsce występowania raka. Nie wiem, czy rzeczywiście tak wszystko pięknie się u Was wycofało to znaczy, że rak się całkowicie wycofał tylko jest w mózgu bo żadnych wyników nie zamieszczasz. Nie wiemy również jaki to był/jest rak, typ/rodzaj. Nie wiemy czy tylko była chemioterapia czy też operacja, zbyt skąpe informacje żeby można było wiele powiedzieć.
na podstawie tego co napisałeś to stan mamy wydaje się poważny i trochę dziwi mnie, że nie ma nigdzie zmian rakowych w organizmie, wszystko ustąpiło a tak "maluni" przerzut - 1 mm daje aż takie objawy, według mnie nie powinien aż tak mamy osłabiać, otumaniać, skoro wszędzie jest czysto.
Nie mnie to jednak oceniać skoro tak jest to trzeba zapewnić mamie opiekę w postaci HD, czy HS bo nigdy nie wiadomo kiedy ból będzie i czy będzie i trzeba być do tego przygotowanym jak również do innych dolegliwości, które moga się pojawić typu padaczka czy wylew ale mówię to na zapas, bo przy przerzutach do mózgu po prostu zdarza się to czasami.
pozzdrawiam |
|
|