1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiana litotorbielowata w jamie brzusznej |
marzena66
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2617
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-10-10, 16:55 Temat: Zmiana litotorbielowata w jamie brzusznej |
kasiunia.fm,
Zmiana jest duża jak pisałam, niby takie zmiany zazwyczaj są łagodne ale skoro napisane do pilnej diagnostyki, nie wiem czy z powodu wielkości czy dlatego, że wskazane będzie badanie TK, czy też szybka operacja. Jak by nie patrzeć trzeba dalej to przebadać i dopiero wynik histopatologiczny powie nam prawdę.
Przy tak dużym guzie myślę, że operacja tradycyjna.
Poczekaj cierpliwie, może ktoś z większą wiedzą w tym temacie coś mądrzejszego napisze.
pozdrawiam |
Temat: Zmiana litotorbielowata w jamie brzusznej |
marzena66
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2617
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-10-09, 10:26 Temat: Zmiana litotorbielowata w jamie brzusznej |
kasiunia.fm napisał/a: | wyszla jej zmiana ponad 15 cm lito-torbieliwata. |
Dobrze by było jakbyś ten wynik wstawiła. Zazwyczaj taka zmiana jest zmianą łagodną.
kasiunia.fm napisał/a: | Oczywiscie mama jest jyz zapisana na wizyte, ale chcialam sie dowiedziec czy ten rodzaj zmiany zawsze jest nieotworem/rakiem? |
Nowotworem tak bo nowotwory to zmiany łagodne lub złośliwe zaś rak jest zawsze złośliwy.
kasiunia.fm napisał/a: | Czy zawsze jest wykonywana operacja, czy mozna leczyc farmakologicznie. |
Jest to zmiana zbyt duża żeby można było ją leczyć farmakologicznie, takie ogromne guzy, tu 15 cm trzeba usunąć.
Jak usuną wtedy będzie badanie hist pat i dopiero będzie pewność, że zmiana jest łagodna czy złośliwa ale spokojnie, na razie nie ma powodu do paniki.
pozdrawiam |
|
|