1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Śmierć zaskoczeniem mimo wszystko |
marzena66
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 5344
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2016-11-08, 16:52 Temat: Śmierć zaskoczeniem mimo wszystko |
martal napisał/a: | Chciał umrzeć w domu, a ja myślałam że to infekcja i jeszcze będzie żył, więc wezwałam karetkę. I jest mi z tym źle. Teraz nie mogę sobie darować. |
martal napisał/a: | A jednocześnie czuję że zawiodłam. |
Nie zawiodłaś bo opiekowałaś się tatą zapewne najlepiej jak potrafiłaś. Poza tym, nie pomyślałaś, że to zbliżający się koniec tylko to co bywa w tej chorobie spadki i wzloty. Zobaczyłaś spadek formy taty więc postąpiłaś tak jak wiele osób robi, wezwać karetkę i ratować tatę, w szpitalu na pewno Mu pomogą, w szpitalu postawią Go na nogi, wróci do domu z większymi siłami do dalszej walki. Tak się nie stało, nie musiałaś wiedzieć, że tato odchodzi. Byłaś z Nim w szpitalu, umilałaś mu czas, tato wiedział, że jesteś przy Nim. Odszedł bo może chciał odejść bez Ciebie, żeby zaoszczędzić Ci tego widoku i tak się czasami zdarza.
Nie wiń się za nic, co umiałaś, co potrafiłaś zrobiłaś a że skończyło się to odejściem taty to widocznie tak właśnie miało być. Najważniejsze, że tato nie cierpiał a to w tej chorobie jest bardzo ważne.
Wyrazy współczucia |
|
|