Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
marzena66
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 26549
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-10-28, 18:18 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Od poniedziałku walczymy dalej |
Walczymy, walczymy i się nie poddajemy a my wciąż trzymamy za Ciebie mocno kciuki.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-10-09, 18:06 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki,
Oczywiście, że mocno zaciskamy kciuki, z całych sił a Tobie te siły przekazujemy |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-10-03, 15:26 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Dobrze wnioskuję że nowotwór sieje spustoszenie? |
Bardzo mi przykro ale tak, jest niestety progresja. Bardzo zaatakowało węzły chłonne, wątroba z przerzutami, przerzut w loży po śledzionie.
Bardzo przykro jest mi to pisać. Musisz szybko skonsultować się z lekarzem.
Dużo sił dziewczyno |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-10-03, 14:10 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki,
Bardzo współczuję, na pewno wzrost markera może budzić obawy. Trzeba poczekac na wynik TK, zapewne wiele powie i od tego będzie zależne dalsze postępowanie.
Może jakieś badania kliniczne, może o to pytaj lekarza czy nie zakwalifikowałabyś się do jakiegoś badania.
Gapiki napisał/a: | Czuje się okropnie. Boli mnie brzuch nam napady kołatania serca. |
Kołatania, zapewne rozregulowało się serce przy tak intensywnym leczeniu. Przy arytmii możesz pomóc sobie lekami, porozmawiaj z lekarzem. Co do bólu brzucha, trzeba poczekac co pokaże wynik TK i wtedy przyczyna będzie znana, może postęp choroby, nie chcę gdybać.
Czy jesteś pod opieką HD?, załatwiłaś sobie skierowanie, objęli Cię opieką?, na prawdę radzę z tej opcji skorzystać, na pewno będą w stanie dużo Ci pomóc zwłaszcza przy leczeniu objawowym.
Poczytaj sobie proszę od str. 299 http://www.onkologia.zale...20plciowego.pdf
Przytulam mocno i życze Ci dużo sił. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-07-13, 19:44 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Proszę was o poradę co to może być, przerzut? |
Bez badań nie da się tego powiedzieć, może zwykły nerwoból, może skutek leczenia ale trzeba wyjaśnić na pewno.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-06-12, 15:46 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Dostanę chemię jak mam zaczerwienione gardło. |
Pewnie będzie to zależało czy to tylko zaczerwienienie czy może jakaś większa infekcja, lekarz sam musi zdecydować i oczywiście jaka bedzie biochemia to też istotne.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-06-11, 04:32 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Madzia70 napisał/a: | Taka tam autoreklama ;-) |
To nie autoreklama Madziu, to szczera prawda, przekonałam się o tym w kilku własnych przypadkach i wiem, że bez HD ciężko byłoby mi przetrwać a moi bliscy by cierpieli. Nawet Ich wsparcie na telefon mnie uspokajało i wiedziałam co mam robić jeśli w danym momencie przyjazd kogoś z HD był niemożliwy.
To instytucja bez której nasi chorzy by umierali w okrutnych cierpieniach.
Madziu, |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-06-01, 21:24 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki,
Wyniki w moczu wskazują na zapalenie układu moczowego, zwiększone leukocyty, pojedyncze bakterie.
Gapiki napisał/a: | Jaki antybiotyk moge? |
Musisz iść do lekarza, to On musi zdecydować co możesz zwłaszcza, że przyjmujesz chemię. Samo nie przejdzie a dolegliwość paskudna/boląca trzeba to wyleczyć koniecznie.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-05-26, 21:18 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki,
Cytat: | Najczęstsze działania niepożądane związane ze stosowaniem produktu Avastin to: nadciśnienie
(wysokie ciśnienie krwi), zmęczenie lub osłabienie, biegunka i ból brzucha. |
http://www.ema.europa.eu/...WC500029260.pdf
Czyli jest to najprawdopodobniej skutek uboczny Avastinu.
Gapiki napisał/a: | Miną te bóle czy powinnam podjechać do szpitala? |
Czy miną i kiedy trudno stwierdzić ale jak będzie Cię to męczyło okrutnie to nie zaszkodzi pogadanie z lekarzem.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-05-23, 16:22 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Z jego miny I studiowania wynikow stwierdzam ze zle to wyglada. |
Nawet jak nie jest za dobrze to trzeba mieć nadzieję, korzystać z leczenia póki jest taka możliwość i takie opcje lekarze oferują i póki piłka w grze należy grać dalej/walczyć.
Gapiki napisał/a: | Ale nie poddaje sie I glowa do gory. |
Nawet nie ma innej opcji, żadnego poddawania a my jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki.
|
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-05-22, 18:20 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki,
Według wyniku niestety nie wygląda do dobrze. Badania sugerują przerzuty do wątroby i węzłów chłonnych.
Z tego co przeczytałam lekarz zaproponował chemioterapię, tak? Jak wyszły wyniki z RTG, ekg i morfologii ?
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-05-19, 21:24 Temat: Rak jajnika-stomia-chemia |
Gapiki napisał/a: | Mam guzek na trzustce 6mm i watrobie 26mm. Rozumiem ze to przezuty. |
Najlepiej jakbyś wstawiła cały wynik bo po jednym Twoim zdaniu to trudno nam ocenić czy to przerzuty, jak te zmiany opisał lekarz, co sugeruje?, przerzuty?
Gapiki napisał/a: | Kilka obszarow ze zwapieniami do 20mm w s7. -sugeruja meta. |
Gdzie te obszary?, tu lekarz sugeruje już na pewno przerzuty.
Gapiki napisał/a: | limfocele ok. 54x42mm I 28x16mm.
Nie mam pojecia co to oznacza. |
To takie zbiorniki chłonne/torbiele chłonne.
Gapiki napisał/a: | mam panikowac czy to normalnie? |
Nie panikować tylko zebrać siły i dalej się leczyć bo przerzuty to niestety nie jest pozytywna informacja.
Jeżeli chcesz od nas uzyskać dokładniejsze informacje to prosimy żebyś wyniki wstawiała jako załączniki do posta lub w całości je przepisywała dokładnie.
pozdrawiam |
|