1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: C 20 (rak odbytu) z przerzutami "zbiera żniwa" |
marzena66
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5350
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-09-21, 18:08 Temat: C 20 (rak odbytu) z przerzutami "zbiera żniwa" |
Iiizzzaaa napisał/a: | Ma Pani raka, |
Iiizzzaaa napisał/a: | profesor ktora prowadzila Mame nie zlecila chemioterapi tylko kontrole u niej w prywatnym gabinecie najpierw co 3 msc pozniej co pol roku i do dnia dzisiejszego te kontrole odbywaly sie co rok. |
Przede wszystkim podstawowy błąd. Owszem mama powinna była być operowana jeśli operacja była możliwa ale po operacji i otrzymaniu wyniku histopatologicznego mama od razu powinna znaleźć się pod opieką onkologa. Raka leczy onkolog i nawet jak się zmianę wytnie to dalsze kontrole, leczenie, badania prowadzi onkolog, to on zleca i kieruje na badania, tutaj według mojej oceny tego zabrakło.
Nie wiem konkretnie czego był u mamy rak, teraz jest to już mniej istotne ale zawsze jak został zdiagnozowany rak to nie tylko bada się dane/chore miejsce ale również robi się badania dodatkowe typu TK jamy brzusznej i miednicy mniejszej oraz TK płuc to takie prawie podstawowe badania przy chorobie nowotworowej. Gdyby to u mamy zostało zrobione zapewne byłaby kolonoskopia bo TK by coś niepokojącego wykazało.
To już niestety przeszłość, która przez tak ogromne niedopatrzenie źle się dla mamy skończyła, bardzo przykre.
Iiizzzaaa napisał/a: | szukamy jakiegos leczenia razem z Mama chociaz my juz wiemy, ze zadne mutacje, zadne pracy, zamrazania nie wchodza w gre.... |
Niestety ale masz rację, zbyt zaawansowana choroba i zapewne każdy lekarz uzna, że leczenie już u mamy zakończone, teraz tylko leczenie objawowe.
Bardzo mi przykro, że Wasza historia tak nieszczęśliwie się potoczyła, teraz Wasza rola dbać o mamę, kochać, rozpieszczać, być i pilnować żeby nie cierpiała.
Dużo sił życzę w tej trudnej drodze. |
|
|