1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
marzena66
Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 56971
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2020-06-05, 05:07 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
Agakon,
|
marzena66
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-06-26, 16:03 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
Agakon napisał/a: | Czy gołym okiem to będzie widać? |
Może mieć jakieś podejrzenia i mniej więcej zapewne coś tam będzie wiedział ale to tylko podejrzenie, wynik hist,.pat. musi być i to dopiero daje pewność. Na oko to wiesz co.........
powodzenia |
marzena66
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-05-25, 16:24 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
Agakon,
Oczywiście nic wykluczyć nigdy nie można, zwłaszcza jak ma się chorobę onkologiczną ale nie wygląda to według mnie na sprawy przerzutowe, bardziej niedobory elektrolitów, jakieś sprawy neurologiczne?
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-02-16, 17:23 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
Agakon napisał/a: | Odebrałam wyniki PET i wszytko jest ok |
, ciesze się razem z Tobą, brawo TY.
Agakon napisał/a: | Stres ze mnie schodzi. |
Normalny stan, jeszcze chwila i emocje się uspokoją.
Super, pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-02-07, 21:57 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
marcelina007,
Na każdym przygotowaniu do badania, które się otrzymuje przed/do zapoznania jest zazwyczaj opisane co można/czego nie można, w tym jest zaznaczone jakie leki można brać a od jakich się powstrzymać.
Spokojnie, nie każdy lubi to leżenie bez ruchu i tak zazwyczaj jest, że jak mamy nie jeść bo badanie to wtedy jesteśmy głodni jak wilki, jak mamy leżeć bez ruchu to wtedy włącza nam się kręcenie i chęć drapania, poruszania, przełykania, kasłania i tysiące innych rzeczy, które są zabronione, to standard u każdego. Podejdź do tego jak do zadania, muszę zrobić bo od tego zależy dalsze moje zdrowie, wytrzymam te trochę w tej kosmicznej kapsule, pomyśl sobie, że leżysz na łące, myśl pozytywnie i jakoś to przetrwasz. Poza tym jakby Cię złapał jakiś atak kaszlu czy inne atrakcje, to naciśniesz przycisk i przerwą badanie, zawsze jest to wyjście awaryjne.
pozdrawiam i powodzenia, bądź dzielna a przecież jesteś |
marzena66
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-02-05, 17:56 Temat: Zaawansowany czerniak guzkowy |
Agakon,
Nie musisz mieć "cofki" kwasu u mnie refluks też objawia się bólem gardła, taki specyficzny, ból/pieczenie. Tak jak radzi missy, leki z grupy inhibitorów pompy proteinowej, są w aptece bez recepty, po 3-4 tabletkach już powinnaś poczuć ulgę.
pozdrawiam |
|
|