1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzonu macicy |
marzena66
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 9952
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-06-26, 16:27 Temat: Rak trzonu macicy |
Pawel0001 napisał/a: | Czyli trzeba się pogodzić z myślą o tym że jest to przerzut do kości? |
Według opisu, który zacytowałeś radiolog sugeruje przerzut do kości, duże gromadzenie znacznika. Pawel0001 napisał/a: | Czy chcieć jeszcze jakiś badań na potwierdzenie czy od razu rozpoczynanie leczenia? |
Nie wiem, czy lekarz zleci jeszcze jakieś badania, może PET całościowy, to już do decyzji lekarza ale jak w syntygrafi jest mowa o przerzutach to trzeba rozpocząć leczenie, nie wiemy jak wyglądają obecnie pozostałe organy, co w jamie brzusznej, co w płucach?
Sam przerzut do kości jeszcze tragedią nie jest, tak jak wyżej czy nie ma gdzie indziej przerzutów, to pytanie jest istotne do leczenia.
Pawel0001 napisał/a: | Jakie teraz pozostaje leczenie w tym przypadku? |
Poczytaj od str. 293 i wcześniej http://www.onkologia.zale...go_20130301.pdf
Przykro mi, że choroba wróciła, dużo sił życze. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-01-08, 22:07 Temat: Rak trzonu macicy |
Pawel0001 napisał/a: | czy jest się czego obawiać? |
Nic onkologicznego.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-04-17, 15:26 Temat: Rak trzonu macicy |
Pawel0001 napisał/a: | Co to może oznaczać? |
Mówiąc szczerze nie bardzo wiem co lekarz miał na myśli z tymi fazami???, może chodziło o badanie z kontrastem i bez. Pierw skanują bez kontrastu a później wstrzykują kontrast i kolejne zdjęcia, może o to chodziło, na prawdę nie mam pojęcia, na drugi raz pytajcie, to normalne, że pacjent chce wiedzieć i powinien wiedzieć.
Pawel0001 napisał/a: | en z kolei oglądając zdjęcia z usg wraz z opisem stwierdził że on z tego usg nie widzi nic niepokojącego |
Skoro mamy różne opinie na temat wyniku to zawsze trzeba to wyjaśnić do końca. Będzie TK to na pewno więcej będzie wiadomo, trzeba na razie czekać.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-04-14, 19:25 Temat: Rak trzonu macicy |
Pawel0001, missy, już Ci napisała co odczytała, wyniki są skąpe więc niewiele można na tą chwilę powiedzieć, czy zinterpretować. Trzeba poczekać co pokaże wynik TK, na pewno wtedy opis będzie bardziej szczegółowy i my więcej będziemy mieli do powiedzenia. Na razie nie ma sensu gdybać, mogą tworzyć się wznowy, przerzuty jak i pojawiać zmiany niezłośliwe ale to tylko gdybanie, które nic nie wnosi merytorycznego.
Czekamy na wynik z TK, pozdrawiam |
|
|