1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o pomoc
misiak

Odpowiedzi: 322
Wyświetleń: 108733

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-15, 18:15   Temat: Proszę o pomoc
Mojej tesciowej tez dosc dawno nie widzial onkolog.
I z tego co wiem juz nie zobaczy. Mama jest pod opieka HD i tylko HD. Leczenie zakonczone w poradni onkologicznej, zrobilam co moglam i na tym koniec. Tak uslyszalam.
Bardzo przykre, ale z tego co piszesz wydaje mi sie, ze jestescie w podobnej sytuacji.
Czy lekarz z HD jest onkologiem? Co on mowi na ta cala sytuacje?
Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-14, 09:39   Temat: Proszę o pomoc
Wiec zapytaj lekarza wprost co dalej?
Jedz do niego, pytaj. Dopóki nie odpowie nie wychodz.
Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-13, 15:20   Temat: Proszę o pomoc
Ja już nic nie rozumiem, radioterapia zakończona, macie opiekę z HD, odsyłają was do rodzinnego, ale po co? Ja uwazam, ze tu lekarz z HD powinien trochę zadziałać.
Albo onkolog.
Nie znam sie na tym, ale chyba o radioterapi decyduje najpierw onkolog, to on wydaje skierowanie na naświetlania. I tu też o ile sie nie mylę zależy wszystko od dawki naświetlania.
Poprawcie mnie jesli sie mylę.
Co masz na myśli pisząc nie zakończył leczenia?
Czyli HD prowadzi dobrze chorego z tego co piszesz.

[ Dodano: 2015-03-13, 15:23 ]
coś wychodzi to znaczy?
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-12, 20:21   Temat: Proszę o pomoc
A może zapytaj wprost lekarza onkologa jak on to wszystko widzi.
Nam onkolog powiedział wprost, zrobiłam co mogłam, chemii nie będzie zostajecie pod opieką HD.
Może te zaniki pamięci, problemy z nogami to przerzuty do oun. U nas tak niestety jest.
Jeżeli lekarz z HD mówi, ze choroba postępuje, przykro mi , ale wydaje mi sie ,ze on ma racje.
Wiem, czasami nie dopuszczamy myśli, zę jest zle, chcemy usłyszeć coś innego, ale niestety, ta choroba pomału wygrywa, czy tego chcemy czy nie.
Trzymam kciuki, pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-12, 14:53   Temat: Proszę o pomoc
Co to znaczy coraz trudniej sie dostać?
Jeśli coś cie niepokoi to dzwoń do onkologa, albo jeśli macie blisko jedz i koniec.
Ja tak robiłam z mamą , w samochód , i nie było wyjścia żeby nie przyjął.
Co do HD co dwa tygodnie, jak równiez na telefon jeśli coś cie niepokoi.
Zawsze pytać możesz , a jeśli potrzeba powinien przyjechać.
Trochę przeszłam szkołę z HD, teraz jest dość dobrze.
Odpuścili, nie można tak mysleć. Ale zawsze można to zmienić.
Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-06-04, 16:45   Temat: Proszę o pomoc
Powinien, nie piszę, że wszyscy, ale większość.
A jeśli chodzi o mamę to zaden lekarz nie spytał o antybiogram, tylko czy nie jest uczulona na sładnik w leku. A czy on jej pomógł? Mam nadzieję, żę tak.
Córkę moją bolał brzuch i miała problem z siusianiem. Wtedy miała robione badanie moczu i antybiogram lecz to badanie wykonałam prywatnie. Na podstawie antybiogramu podano antybiotyk.
Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-06-03, 11:34   Temat: Proszę o pomoc
A który z lekarzy daje skierowanie na antybiogram? Trochę lat żyję i jak prywatnie nie zrobię to nie ma. A potem jest . Albo pomorze albo nie i następny.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron