Autor |
Wiadomość |
Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
missy
Odpowiedzi: 75
Wyświetleń: 21826
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-01-03, 10:43 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Współczuję Ci bardzo, ogromnie mi przykro... |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-28, 21:58 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Tak, jak posałam wcześniej - obawiam się, że kolejne badania mogą być niemożliwe do przeprowadzenia u Taty. I niepotrzebne.
Zgadzam się z marzeną66, że warto zapytać lekarza o podanie morfiny, żeby przynieść Tacie ulgę.
Myślę.. trzymaj się.. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-26, 17:54 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Nie zmusisz do jedzenia ciężko ( bardzo...) chorego człowieka. Organizm może wyłączać powoli swoje funkcje. Trudno mi ocenić czy w tym stanie Tata podoła badaniom..
Myślę ciepło, trzymaj się. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-26, 15:03 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
I drapanie ( swędzenie) i odbijanie może być wynikiem coraz gorzej funkcjonującej wątroby. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-24, 09:31 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Markery nie zawsze są najczulszym badaniem - niestety można mieć rozsiany nowotwór i markery w normie. Zresztą nie wiemy ile i jakie markery sprawdzano. Czerwone dłonie są najprawdopodobniej związane z postępującą dysfunkcją wątroby.
Ogromnie mi przykro, źle to wszystko wygląda.. Bądź z Tatą tak często jak możesz.
Pozdrawiam Cię najserdeczniej. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-22, 13:00 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Strasznie smutna informacja..
Mam nadzieje, że w szpitalu złagodzą wszystkie dolegliwości Taty.. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-17, 18:21 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
Nie wiesz zapewne o jakie markery chodzi? |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-17, 14:44 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
Bardzo chcielibyśmy pomóc, ale podajesz nam tylko wyrywkowe, niepewne informacje, które usłyszałaś od Mamy.
Wiemy tylko, że Tata ma nieprawidłowy wynik rtg płuc, że GGTP jest podwyższone ( jaki wynik dokładnie?), że ma czerwone palce u stóp i więcej śpi. To absolutnie nie wygląda dobrze. Może być to obraz niewydolnej wątroby - ale powodu tego stanu nie odgadniemy na forum.
Piszesz, że lek.rodzinny nie daje skierowania do specjalisty - to kto zlecił robienie jakichś ( jakich?) markerów nowotworowych? I dlaczego
Potrzebujemy konkretów, inaczej nic sensownego Ci nie damy rady odpisać. Wklej albo przepisz morfologię i biochemię. Kiedy ma być usg jamy brzusznej?
Jeżeli stan Taty tak się zmienia to lek. rodzinny powinien skierować pacjenta do szpitala. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-17, 13:42 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
Napisano:
Cytat: | Płuca rozedmowe przejaśnione |
Powinien ten wynik obejrzeć pulmonolog - lekarz rodzinny nie jest z założenia specem od diagnozowania wszelkich nieprawidłowości w płucach. Dlatego warto to skierowanie do pulmonologa uzyskać. Albo, w ostateczności, iść prywatnie. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-17, 11:11 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
Zdecydowanie popieram słowa Arka1. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-14, 07:50 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
Lekarz rodzinny na podstawie podejrzenia nowotworu ( nie diagnozy, bo sam tego nie ma jak zrobić) może wystawić kartę. |
missy
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-12-13, 18:21 Temat: Pytanie...czy to cos powaznego. |
misiak,
A z jakiego powodu to rtg? Czy Tata chorował ostatnio na coś? Gorzej się poczuł?
Zawsze takie poszerzenie śródpiersia trzeba wyjaśnić - czyli tk. |
|