1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
morgan
Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 243046
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2012-06-28, 12:38 Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
Witam,
długo się zastanawiałam czy taki rodzaj wrażania swoich emocji to coś czego potrzebuję ale im dłużej czytam Was tym bardziej stajecie mi się bliżsi . . .
Jest to dla mnie tak trudne że nawet nie wiem jak zacząć.
Osoba którą kocham najmocniej na świecie , która całe moja życie jest gdzieś zawsze za mną żeby mnie złapać jak się potknę , osoba która która zawsze była tą najsilniejszą . . .
Moja babcia ma 78 lat ,nie lubię tego określenia ,,babcia" , ale nie moge jaj tez nazwać mamą bo bym bardzo skrzywdziła swoją mamę , jest to mój anioł . . . każdy ma swojego anioła na ziemi a mój właśnie przygotowuję się by odlecieć .
Wynik z TK jest jednoznaczne przerzuty do płuc, opłucnej, węzłów chłonnych do tego ciągle zbierająca się woda w płucach . . .
Lekarz nie pozostawił mi złudzeń , przyrzuty są agresywne . . . nie jest dobrze . . .
Wszytko się zatrzymało , zobojętniało . . .
Wiem że spora grupa ludzi może mówić , 78 lat to i tak bardzo ładny wiek , to już starsza Pani . . . tylko że anioły nie maja lat ja nigdy na nią tak nie patrzyłam przez pryzmat lat . . . do tego ona tak radosna i ciepła , każdego potrafiąca zrozumieć i rozgrzeszyć to osba która kocha tak po prostu za to że są . . .
Uśmiecham się przed nią nie chcąc pokazać jak bardzo cierpię i ile juz łez wylałam .
I niż już nie można zrobić radioterapia została wykluczona , chemioterapia zresztą zostało nam leczenie hormonalne ale jak widać nie bardzo skuteczne i ta bezsilność . . . co dalej kiedy klepsydra zaczęła odmierzać czas . . . |
|
|