1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: WAŻNE - psychoonkologia - pomoc profesjonalistów na Forum |
mral
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 11038
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-07-03, 17:18 Temat: WAŻNE - psychoonkologia - pomoc profesjonalistów na Forum |
Wydaje mi się Jogi, że lekarze często nie znają odpowiedzi na nasze pytania i sądzę, że tak jest w Twoim przypadku. Moim zdaniem nie wiedzą kiedy to wróci do normy. W trakcie leczenia onkologicznego, Twoje pytania wiele razy pozostaną bez odpowiedzi.
Często też pewnie usłyszysz „coś za coś”.
Natomiast, o wszelkich możliwych komplikacjach powinniśmy być informowani zanim wyrazimy zgodę na leczenie/zabieg. Wg mnie obowiązujące prawo obliguje do tego lekarzy. |
mral
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-03-12, 12:04 Temat: WAŻNE - psychoonkologia - pomoc profesjonalistów na Forum |
Przez użyte wyżej słowo „wątek” proszę rozumieć wyodrębnione miejsce w bloku Psychologia/emocje w chorobie nowotworowej - to może być np. „dział”, itp. |
mral
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-03-12, 11:13 Temat: WAŻNE - psychoonkologia - pomoc profesjonalistów na Forum |
DSS – gratuluję, podziwiam Twoją operatywność i dyplomację.
Na ten moment przychodzą mi na myśl następujące formy udziału PTPO:
1.Uworzenie wątku np. „Pytania do psychoonkologa” – funkcjonowanie wg zasady: pytanie Forumowicza –odpowiedź PTPO
2.Udział PTPO wg modelu wypracowanego przez lekarzy onkologów tj. PTPO „włącza się do dyskusji”/udziela odpowiedzi jeśli uzna to za stosowne i w momencie jaki uzna za właściwy.
3.Utworzenie wątku np. „Zdaniem psychoonkologa” – miejsce dla PTPO do zamieszczania wg własnego uznania tematycznie korespondujących z problematyką poruszaną przez Forumowiczów komentarzy, artykułów, itp.
4.Konsultacje poprzez pw.
5. Czat ?
Osobiście skłaniam się do formy 1,2,3 – mogą one funkcjonować również równolegle. |
|
|