1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 10
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
nika

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 20563

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-05-04, 07:38   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Witaj Mirka, nawet nie masz pojęcia jak się cieszę że wszystko skończyło się dobrze :mrgreen: Życzę dużo zdrówka i jak najmniej zmartwień i powodów do niepokoju :-D
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-19, 18:48   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Witam Mirka, cieszę się że nie ma w wyniku wzmianki o żadnych zmianach złośliwych :) Dalej będę trzymać kciuki-tym razem za wizytę u Pani Doktor i następne pomyślne wieści :-D Pozdrawiam Was serdecznie.
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-16, 19:55   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Ja również trzymam kciuki, liczę na to że wszystko będzie OK. Wyobrażam sobie jak trudne musi być takie czekanie... Weekend szybko zleci, nie zamartwiajcie się. Proszę, daj znać jakie wieści przyniesie poniedziałek. Pozdrawiam serdecznie.
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-07, 20:23   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
mirka napisał/a:
Witam Moja mama jest po menopauzie,właśnie jestem po rozmowie z Panią ginekolog jest już wynik z cytologii.Wynik jest bardzo dobry teraz czekamy jeszcze na wynik po abrazji.Czy jeżeli wynik cytologii jest dobry to czy ten drugi musi być wyrokiem.Ja nie znam się na tym dlatego pytam tutaj.

Cytologia wykrywa raka szyjki macicy, cieszę się że wynik wyszedł pozytywny :mrgreen:
Natomiast podczas abrazji pobiera sięwycinki z trzonu macicy-ze zmienionych chorobowo miejsc i to je się bada. Teoretycznie można więc mieć cytologię w porządku, natomiast mieć raka endometrium, ale ja wierzę że i drugi wynik nie będzie zły. Wierzę że wszystko u Twojej Mamy będzie w porządku :) Trzymajcie się, pozdrawiam ciepło.

My jutro jedziemy do lekarza ustalić jakiś termin :)
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-07, 14:53   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
A jeszcze zapytam, Mirko, Twoja Mama jest przed czy po menopauzie??
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-03, 20:45   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Życzę słodkich i zdrowych Świąt. Tobie, Twojej Mamie i wszystkim Czytelnikom :lol:
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-04-02, 21:32   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Witaj Mirka.
Jak się czuje Twoja Mama? Pozdrawiam Was obie :)
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-03-26, 17:05   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
A jeżeli chodzi o podwyższony alat... Wydaje mi się że przyczyn tego może być baaardzo wiele. Wspominasz, że Twoja mama od wielu lat przyjmuje leki na choroby serca. Wszelkie leki nie są obojętne dla wątroby, więc myślę że właśnie to może być przyczyną podwyższonego alatu. Trzymam za Was kciuki, pozdrawiam.
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-03-26, 16:22   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Witam ponownie. Moja mama ma niecałe 50 lat. Kilka miesięcy temu zaczęła mieć niergularne, obfite miesiączki i krwawienia międzymiesiączkowe. Niedawno usg ginekologiczne wykazało polipa, kilka małych guzków i jedno większe zgrubienie: około 40x40 mm. Pan doktor stwierdził że polip to nic groźnego,małymi guzkami nie kazał się przejmować, zaniepokoiło go natomiast to endometrium 4x4 cm. Kazał umówić się z panią ginekolog prowadzącą na zabieg abrazji. Też się przeraziłyśmy. Pani ginekolog kazała mamie zaszczepić się na żółtaczkę, 9-go wypada druga szczepionka, po dwóch tygodniach od jej podania będzie można przeprowadzić zabieg. Na początku kwietnia ma wyznaczyć dokładną datę. Zabieg będzie przeprowadzany w szpitalu, w narkozie. Pani doktor uprzedziła, że mamy endometrium jest znacznie powiększone, z racji tego będzie musiała po zabiegu kilka dni zostać na oddziale. (Choć pan doktor podczas usg stwierdził że tego samego dnia wypiszą ją do domu). Mama spytała swoją panią ginekolog czy to może być rak, uznała że dopiero po przeprowadzeniu zabiegu będzie można to wykluczyć... Najgorsze jest to czekanie... Boimy się strasznie, mama jest przerażona narkozą... Chciałabym już znać wyniki... Dodam jeszcze, że mama zrobiła ostatnio kilkakrotnie komplet badań krwi i moczu, wszystkie wyszły idealnie, książkowo. Badanie usg jamy brzusznej (takie zwykłe) robione kilka miesięcy temu wyszło idealnie. Też nie wiemy co o tym wszystkim myśleć, czy przy takich wynikach można mieć raka... W każdym razie, podsumowując, nie każde zgrubienie endometrium to rak, zdarzają się i łagodne, nie groźne dla zdrowia przerosty. Czego z całego serca Twojej i swojej mamie życzę. Trzymaj się i informuj co u Was, jak zdrówko.
nika

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-03-26, 09:34   Temat: Podwyższony ALAT i krwawienie
Witaj, ja też mam ten sam problem. No może prawie taki sam. Moja mama też ma wkrótce przejść abrazję. Jak duże zgrubienie ma Twoja mama? Kiedy będzie miała przeprowadzony zabieg? Pozdrawiam i mnóstwa powodzenia życzę... :-D

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron