1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dół , mega kosmiczny dół :-(
niki

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8371

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2013-09-16, 20:14   Temat: Dół , mega kosmiczny dół :-(
magdal, ananav,
nic mądrego nie napiszę , bo nie ma słów ktore mogą Wam dać siłę . Musicie wytrwać, tylko tyle .. ale to jest aż tyle !

magdal musisz mamie leki podzielić na rano i wieczor, resztę trzeba schować- nie ma innego wyjścia . My także tak robiliśmy
Może zob tak jak zrobila ananav, idz do mamy i powiedz to co powiedziała ananav, być może odniesie to jakiś skutek ?

Wiem że obu wam jest ciężko,czy obie nie macie kogoś kto pobylby z mamą?
chociaz trochę , przez 2 godziny , może jakieś dyżury ? wtedy jest łatwiej, bo chociaż na chwilę mozna odetchnąć

przytulam Was obie bardzo mocno
  Temat: Dół , mega kosmiczny dół :-(
niki

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8371

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2013-09-12, 22:37   Temat: Dół , mega kosmiczny dół :-(
ananav napisał/a:
Dzisiaj sie wreszcie pozbieralam i poszlam do pracy i dzieki temu zlapalam troche dystansu i odwazylam tu napisac

I to chyba na prawde moj egoizm , wole byc na Nia zla , niz sie martwic ze odchodzi...

ananav, czy ty chodzisz z mamą na wizyty ? jesli chodzisz to najpierw wysłuchaj co mama mówi , potem zadaj pytania , ktore ciebie nurtują

Rozumiem tez mamę , ma uraz do szpitali , badan, lekarzy , ja tez tak mam i wiem że często wołami mnie trzeba zaciagnąć. Sama bagatelizuję wiekszość problemów chociaz wiem że to i tak mi się czkawką odbije.
ale inaczej juz nie potrafię.

To że chciałabyś mamę zdrową nie jest egoizmem, To że się o nią boisz i wiesz co dla niej dobre to normalne , a jesli mama nie chce słyszec o pomocy wtedy się wkurzasz.
To tez normalne
Zadaj sobie pytanie - czy jak mama była zdrowa bardzo się nią martwiłas? mama sobie radziła na pewno.
Pamiętaj że mama nawet chora nie straciła jeszcze zdolności myślenia i więc ma prawo podejmować decyzje takie a nie inne.
znajdz złoty srodek( kompromis) i pamietaj że mama ma prawo do wlasnych decyzji
Probuj tłumaczyc dlaczego szpital. ( bo mogła umrzeć) rozmawiaj z nią szczerze , nawet na trudne tematy

zyczę Ci jak najwięcej siły i wytrwałości oraz zrozumienia
pozdrawiam serdecznie

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron