1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: rak plaskonablonkowy pluca prawego
niki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6178

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-10-20, 22:35   Temat: rak plaskonablonkowy pluca prawego
bpasek napisał/a:
zastanawia mnie tylko dlaczego nie jest monitorowany rozwoj choroby,byc moze dokladame leki ,dlaczego onkologia zakonczyla z nami jezeli maz zyje

maż ma IV stopnien choroby , czyli przerzuty do kręgosłupa , oraz nastąpiła dalsza progresja choroby a to oznacza że medycyna juz w tym przypadku jest bezradna.
Leczy się chorego do czasu wyczerpania wszystkich możliwości .Biorąc pod uwagę stan ogolny pacjenta. Tutaj od razu zaczęto leczyć od chemii paliatywnej a ona nie prowadzi do wyleczenia , może jedynie wydłużyć zycie , ewentualnie poprawic komfort życia.
w tej sytuacji zadna chemia juz nie ma sensu.
Tutaj juz nie ma leczenia. tym samym wykonywanie badań nie ma sensu, bo te badania juz niczego nie wniosą. Jedynie pogorszą wasze samopoczucie

Niestety leczyć już się nie da.
Wiem jak to brzmi ale taka jest prawda.
  Temat: rak plaskonablonkowy pluca prawego
niki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6178

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-10-20, 22:02   Temat: rak plaskonablonkowy pluca prawego
sama wiesz że nie jest dobrze .są przerzuty .Jesli onkolodzy nie będą juz leczyć myślę ze nadszedł czas na zapisanie męza do hospicjum domowego

To oni poprowadzą męza do samego konca
Lekarze z hospicjum ustawią ewentualnie leczenie przeciwbolowe.
Wiem że możesz uważać że to wczesnie, ale w tej chorobie wszystko toczy się szybko. lepiej mieć pewne sprawy juz ogarnięte.

W czasie kiedy będzie gorzej, nie zostaniesz sama , a mąz będzie otoczony opieką.
To bardzo duzo, a chwilach cięzkich naprawdę oni sa jak dobre anioły

dobrze by bylo gdybyś zeskanowała lub przepisała dokumentację medyczną męża, TK i wszystko co masz.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron