Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
olusia2015
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7981
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-05-06, 21:07 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
Mama jest w szpitalu. Otrzymała pierwsza chemię.
Dostała Cisplatyne i Pemetrused.
Martwi mnie ze dziś rano po przebrzeniu mama miała zanik pamięci przed podaniem chemii.
nie kojarzyła gdzie jest, nie poznawał swoich rzeczy i nie pamiętała rozmów przez telefon :(
Czy mam sie martwić ? Lekarz musiałby zrobić rozpoznanie w kierunku przerzutów do mózgu?
:(
Ma dostać chemię 1 dzień za 3 tygodnie powrót |
Temat: Rak płaskonabłonkowy płuca prawego( stadium IV) |
olusia2015
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 9667
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-05, 23:27 Temat: Rak płaskonabłonkowy płuca prawego( stadium IV) |
Trzymam kciuki |
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-05, 20:06 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
A - BACC węzłów chłonnych grupy 4R
B - BACC wezłów chłonnych grupy 1 1Rs
co oznaczaja poszczególne skróty wezłów 4r i 11 Rs? |
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-05, 17:08 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
Jest bardzo duzy guz na plucu i teraz komorki rakowe w wezlach. Czyli sa przerzuty na wezly? |
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-05, 13:16 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
Czy wezly tez sa zajete? Czy ta cytologia nam o tym mowi? |
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-03, 22:21 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
mam tylko cytologie i konsultacje onkologiczna
|
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-03, 10:34 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
Czekamt jeszcze na wynik. Jakiegos badania. Do 10 dni maja zadzwonic. Czy juz z ta cytologia moge zapisac sie na onkologie?
Onkolog napisal tak na pierwszej konsulracji.
Po TK i bronchoskopi
Watroba jest ok
Sa male przezuty na drugie płuco
Ja bede miala w lepszej jakosci opis to zaraz wrzuce
Bardzo Wam dziękuję za każdą pomoc. Informacje. Podpowiedz. |
olusia2015
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-02, 23:40 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc IV stopnia |
1 kwietnia potwierdziło się....:( rak płuc. Nie mogę w to uwierzyć. Mama ma 65 lat - niestety pali całe zycie.
IV stopien mnie przeraża. Boję sie kazdje informacji, ale wiem ze trzeba działać. Chce by trafiła do Gliwic
Badanie cyto-histopatologiczne
Opis markoskopowy
A - BACC węzłów chłonnych grupy 4R
B - BACC wezłów chłonnych grupy 1 1Rs (?) jak dobrze widze ze zdjęcia
Rozpoznanie:
AB - cellulae carcinomatosae carcinoma non microcellulare probabiliter adenocarcinoma
Rozpoznana mutacja EGFR.
Czy ktoś mi to wyjasni tak prostolinijnie. Co mam oczekiwac?
Do 10 dni czekam na wynik biopsji?!? :(
Pełna strachu, chce działać by juz zapobiegać rozwojowi dalszemu. Mama napewno przerazona choć przygotowana na ten wyrok :(
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2015-04-03, 11:14 ]
Post wyedytowany.
Będziemy wdzięczni za pisanie posta "tradycyjnie", tj. nie w formie wiersza (znak "enter" po każdym zdaniu czy w jego połowie). Wielkie litery, kropki, przecinki itd.
To bardzo ułatwia nam pracę = czytanie postów.
Dziękujemy. |
|