1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
pixi
Odpowiedzi: 405
Wyświetleń: 104392
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-30, 12:03 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
Awilem, wreszcie jakieś pozytywy -coś się zaczęlo dziać - jeszcze wrócą dla Was dobre dni
czego serdecznie Wam życzę |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-25, 14:05 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
Awi, nie chcialabym Ci zrobić zludnych nadziei, ale bóle w kręgosłupie nie muszą pochodzić od meta - mogą być efektem po naświetlaniu.
Mój mąż też bardzo cierpiał z powodu bólu w plecach i obawiałam się przerzutów. Zrobilismy rezonans i okazało się, ze jest popromienne stłuszczenie szpiku, wielopoziomowe nadłamania blaszek granicznych trzonów kręgowych i przeciążeniowy obrzęk szpiku i że zlamania są na tle osteoporozy , a nie z powodu meta! Może u Was jest podobnie?
A jeśli chodzi o kaszel, to może to infekcja - Mąż, po dwóch, ponad, miesiącach bez kaszlu, kaszle bardzo mocno, a ja razem z nim- zapalenie oskrzeli mur-beton., ale założyłam mu plaster( ale my mamy Transtec, a nie Fentanyl - nie wiem, co lepsze) i kaszel i duszność zmalały.-( oczywiście,zaraz po świętach lecimy do pulmonologa)-
A jeśli chodzi o psychikę - to , gdy przestanie boleć i dusić, chęć walki z pewnością wzrośnie.
Przesyłam świąteczne uściski |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-08, 12:40 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
Awilem, nie poddawaj się, przekonaj Mamę, ze powinna udać się do innego lekarza, chociażby na konsultację. Kiedyś przy łóżku chorego zbierały się konsylia lekarskie, teraz nie ma tego zwyczaju, ale i tak trzeba zasiegać opinii róznych lekarzy. Na tym forum jest wiele przykładów na to, że żaden lekarz nie jest alfą i omegą - informacje od nich trzeba gromadzić jak cegiełki - jeden powie o tym , drugi o tamtym, ale jak wszystko razem poskladasz, to mozna znaleźć sposób na dobre leczenie.
Twoja mama jest zmęczona chorobą i moze troche ogarnia ją zwątpienie, ale wlaśnie spotkanie z innym lekarzem może w nią tchnąć nową nadzieję, szczególnie, gdyby udało się mu poprawić jej samopoczucie. |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-04, 19:18 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
podpisuję się pod tym dwoma rękami |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-14, 23:55 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
|
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-14, 22:56 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
Mój mąż zakończył chemię w maju. W lipcu byla progresja i najbardziej mu dokuczaly węzły w sródpiersiu. Mial naświetlanie przez 5 dni - poprawa była praktycznie natychmiast. Wszystkie dokuczliwe objawy ustąpily.
Awilem, myślę, że i Twoja mama odczuje szybko ulgę - serdecznie jej tego życzę |
|
|