1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzustki- niedługo operacja |
pola66
Odpowiedzi: 72
Wyświetleń: 29392
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-02-23, 15:13 Temat: Rak trzustki- niedługo operacja |
To bardzo trudna decyzja..... i to tato powinien ją podjąć, weźcie go do lekarza, niech mu wszystko wytłumaczy, niech wie na czym to polega, niech będzie świadomy i niech sam zadecyduje, nie obciążajcie swojego sumienia bo tak naprawdę nie wiadomo do końca jak byłoby lepiej. Decyzja musi wyjść od taty. |
pola66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-02-11, 14:19 Temat: Rak trzustki- niedługo operacja |
no widzisz przykro mi bardzo, na tym wyniku ewidentnie nie ma możliwości operacyjnych.... a nie jestem lekarzem:-( teraz musisz zadbać o to aby posiadać silne leki przeciwbólowe, żeby w razie potrzeby było wiadomo co zażyć... a bóle przyjdą pozdrawiam i bardzo mi przykro |
pola66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-02-11, 08:27 Temat: Rak trzustki- niedługo operacja |
Witaj, wybacz ale nie do końca rozumiem - tato miał już jedną operację polegającą na zespoleniu omijającym i zapewne w trakcie tej operacji stwierdzono że nie da się usunąć guza. Związane to było pewnie z zajęciem dużych naczyń . W chwili obecnej profesor zdecydował o operacji która daje wam gwarancję jego wycięcia? załączony opis wskazuje na to ze nie można go wyłuszczyć od żyły krezkowej a i pozostałe żyły dają podejrzenie nacieku. Jakim sposobem tatuś został zakwalifikowany do operacji? i pytanie na ile taka operacja ma szansę na powodzenie. Jesteście po chemioterapii? w jakim tata jest stanie?
pozdrawiam |
|
|