1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy
renbaz

Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 27691

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-17, 22:17   Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy
Nie wiem czy lepiej, czy nie :-( Mojemu tacie nikt ich nie proponował (może nie warto inwestować:-((() Szczerze powiem, że lekarka w CO nie proponowała żadnych wspomagających leków...
Dzięki Bogu, dał radę i odbudował swoją krew, a teraz bierze Megalię, zapisaną przez lekarkę pierwszego kontaktu.
Zresztą ciężko dogadać się z niektórymi lekarzami...
Zastrzyki, o których wspomniałaś kosztują na 100% ok. 240 zł za sztukę (tak wyczytałam w aptece DOZ), są wprawdzie refundowane na P, ale kto chce rozrzutnie je przepisywać?
Zwłąszcza dla starszych pacjentów (czytaj po 60 roku życia), warto inwestować???Mimo tego, że całe życie płącili skłądki na ubezpieczenia i zdrowotne :-((
Pozdrawiam
renbaz

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-17, 01:16   Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy
Mój Tata miał ostatnio przerwę 4 tyg. :-( Niestety pierw granulocyty, a później płytki nie pozwoliły na kolejną dawkę chemii :-( Dostał ogólnie 3 duże chemie i jedną dolewkę...kolejna dolewka nie mogła mieć miejsca, ze względu na zapalenie oskrzeli...
Ale, jak dotąd, jest częściowa regresja...
Długie odstępy między kolejnymi cyklami nie są wskazane, ale jeśli organizm nie jest gotowy, jest zbyt słaby...zrobiłyby więcej szkody niż pożytku...tak myślę.

Trzymaj się
Pozdrawiam
renbaz

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-16, 13:44   Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy
Karolina, mojemu tacie jak spadała morfologia, płytki (do 77), granulocyty...lekarka nie podawała żadnego leku, powiedziała, że ma sam organizm ma walczyć i odbudować krew.
Oczywiście wykorzystujemy "naturalne" metody - sok z buraka (wiadomo), można mieszać z marchewką, suszone morele, oczywiście natka, żółtka jajek (kogel mogel), soczewica, wątróbka, najlepiej krwista (brrr).
Trzymajcie się :-)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron