1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy przedinwazyjny |
rorka_23
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 11821
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-16, 07:42 Temat: Rak piersi przewodowy przedinwazyjny |
Kama ja także pytałam o raka majej mamy- za niedopowiedzenie przepraszam Co do wyciecia to ma juz za soba a w poscie wczesniej podalam wyniki juz po wycieciu tego "potwora". Teraz w maju ma skierowanie do szpitala na leczenie uzupełniające Rtg-th. Mam nadzieję ze bedzie dobrze a co do witaminek to pójde za Twoja radą- jak najwiecej owoców i warzyw powinno wystarczyć Słyszałam, że sok z czerwonych buraków jest bardzo dobry.
Pozdrawiam |
rorka_23
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-14, 17:30 Temat: Rak piersi przewodowy przedinwazyjny |
Dziękuję za tak wyczerpujące wyjaśnienie. Dzięki Panu poczułam się lepiej bo lekarz przy wyniku pobranego wycinka powiedział tylko "rak złośliwy" i zero wyjaśnień :(
[ Dodano: 2011-02-14, 17:37 ]
Mam jeszcze jedno pytanko- czy przy raku piersi należy ograniczać witaminy z grupy B bo takie doszły mnie wieści. Czytałam kilka artykułów i w każdym są inne zalecenia w jednych że wit. te wspomagają raka w innych że zapobiegają. Dziękuję za pomoc
[ Komentarz dodany przez: Richelieu: 2011-02-14, 18:03 ]
Niestety, nie mogę pomóc. Jest wiele rozmaitych wzajemnie sprzecznych opinii w internecie na ten temat, bardzo łatwych do znalezienia, nie znalazłem jednak takiej która byłaby dostatecznie wiarygodna - w sposób wyraźny autorstwa lekarza i napisana w oparciu o podstawy medycyny naukowej, dlatego ich tutaj nie przytaczam. Mam nadzieję, że ktoś lepiej zorientowany potrafi pomóc. |
rorka_23
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-14, 09:19 Temat: Rak piersi przewodowy przedinwazyjny |
Może ktoś mi wyjaśnić co to za rak bo jestem zielona z góry dziękuję:
Rozpoznanie: C50.4 Rak piersi lewej Tis N0M0
Zalecenia: leczenie uzupełniające- Rtg-ht
Wyniki badań histopat.: zmiana piersi lewej:
Carcinoma ductale in situ - CDIS typus noncomedocarcinoma. N.G-2. Microcalcificatio.
Naciek dochodzi do linii cięcia chirurgicznego VNPI (1+3+2+1)= 7 pTis
granice linii cięcia chirurgicznego: Tela carcinomatosa absynt. |
|
|