1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: drobnokomórkowy guz płuca prawego.pomozcie |
roygbiv
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7612
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-05-07, 08:47 Temat: drobnokomórkowy guz płuca prawego.pomozcie |
agatacicha napisał/a: | [ Dodano: 2015-04-27, 12:41 ]nawet nie mam z kim o tym porozmawiać |
Doskonale Cię rozumiem. Też jestem zupełnie sam. Zero bliskiej rodziny a przyjaciele jakby boją się tematu, choć nie wszyscy na szczęście. Pod opieką mama z drobnokomórkowym i przerzutami, babcia z początkami Alzhaimera, kot i smallbiznes. Ilośc zajęć wydaje się zagłuszać te problemy, nawet nie potrafię się już tym przejmować, bo ciągle jest coś do zrobienia i ciągle jestem zmęczony. Działam jak maszyna bez emocji.
Załatwiłaś hospicjum? To pomaga. Przychodzi lekarz (2x miesiąc), pielęgniarka (2x tyg), jest rehabilitantka. Moja mama nawet nie wie, że jest pod opieką hospicjum, wie że jest objęta opieką paliatywną, a większość chorych nie wie nawet co to znaczy. Myśli, że to taka specjalna przychodnia dla chorych obłożnie, np po udarze, który miała. Myśli, że rak jest opanowany. Strasznie to przykre, ale nie wiem co by było, gdyby znała prawdę
Leć do hospicjum, jeśli babcia protestuje, może ujmij to tak jak ja - specjalna przychodnia dla obłożnie chorych, no chyba że twoja babcia jest bardziej obeznana w temacie niż moja mama. Pozdrawiam i życzę siły! |
|
|