1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
sarenka
Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-27, 18:02 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
zalamana555 napisał/a: | badanie kreatynin | -to prawidłowe działanie przed badaniem z kontrastem niezależnie od wskazań do takiego badania.Również przed TK.Lekarz musi wiedzieć w jakim stanie są nerki. |
sarenka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-23, 18:36 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
zalamana555 napisał/a: | Powie mi, że mam swoje życie i muszę funkcjonować. | -nie wiem,czy tak powie Ci psycholog,bo ja Ci powiem,że -kieruj się SERCEM.Nic więcej już nie napiszę,uważam,że wiesz co powinnaś zrobić. |
sarenka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-22, 22:18 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
Rozmowy przez telefon na pewno są pożyteczne,ale nie zastąpią osobistego wsparcia.Nie mnie oceniać Waszą sytuację rodzinną,ale tak na odległość to faktycznie trudno Siostrze uwierzyć,że jest Wam potrzebna i nie stwarza problemów.Ja mam obie córki za granicą,ale gdy ich Tata był na krawędzi życia to po otrzymaniu o tym wiadomości najpierw jedna w ciągu dwu dni była w domu,a potem wymieniła ją druga córka.Każda z nich pracuje,a jednak umiały się zorganizować tak,aby być przy nas.Rozważ,czy i Ty nie mogłabyś pojechac do siostry,zwłaszcza ,że jak piszesz nie ma specjalnego wsparcia u męża.Warto Jej syna zaangażować do pomocy,21 lat to już dorosły mężczyzna.Ja gdy umarła mi Matka miałam 18 lat,a mój brat 12. |
sarenka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-22, 21:56 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
zalamana555 napisał/a: | Twierdzi, że im szybciej umrze tym mniej będziemy mieli z nią problemów.
Dalej sądzi, ze terapia ją wykończy, chociaż nawet nie wie jaką dostanie. | -z zacytowanej odpowiedzi wynika,ze jesteś u siostry w Niemczech?To dobrze,albowiem w tej chwili Ona jest najważniejsza.Pójdz z Nią do lekarzy,chce przyjechać do PL,towarzysz Jej w tym. zalamana555 napisał/a: | Twierdzi, że im szybciej umrze tym mniej będziemy mieli z nią problemów. | - i przekonaj Ją,że się myli.
zalamana555 napisał/a: | Jej życie, ja odpuszczam. | -gdybym ja odpuściła Bratu,to pewnie już by nie żył.Możliwie,że Twoja Siostra nie będzie żyła 8 lat jak mój Brat(wciąż żyje i ma się dobrze,ale też chorował na inny rodzaj nowotworu,jednak gdybym nie przekonała Go do trzeciej operacji i następnej radioterapii ...),ale też spróbuj przekonac Ją do dalszego leczenia.Ty sama na ten czas musisz o sobie "zapomnieć",nie ma innej opcji.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|