1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
sarenka

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-27, 18:02   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
badanie kreatynin
-to prawidłowe działanie przed badaniem z kontrastem niezależnie od wskazań do takiego badania.Również przed TK.Lekarz musi wiedzieć w jakim stanie są nerki.
sarenka

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-23, 18:36   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
Powie mi, że mam swoje życie i muszę funkcjonować.
-nie wiem,czy tak powie Ci psycholog,bo ja Ci powiem,że -kieruj się SERCEM.Nic więcej już nie napiszę,uważam,że wiesz co powinnaś zrobić.
sarenka

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-22, 22:18   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Rozmowy przez telefon na pewno są pożyteczne,ale nie zastąpią osobistego wsparcia.Nie mnie oceniać Waszą sytuację rodzinną,ale tak na odległość to faktycznie trudno Siostrze uwierzyć,że jest Wam potrzebna i nie stwarza problemów.Ja mam obie córki za granicą,ale gdy ich Tata był na krawędzi życia to po otrzymaniu o tym wiadomości najpierw jedna w ciągu dwu dni była w domu,a potem wymieniła ją druga córka.Każda z nich pracuje,a jednak umiały się zorganizować tak,aby być przy nas.Rozważ,czy i Ty nie mogłabyś pojechac do siostry,zwłaszcza ,że jak piszesz nie ma specjalnego wsparcia u męża.Warto Jej syna zaangażować do pomocy,21 lat to już dorosły mężczyzna.Ja gdy umarła mi Matka miałam 18 lat,a mój brat 12.
sarenka

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-22, 21:56   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
Twierdzi, że im szybciej umrze tym mniej będziemy mieli z nią problemów.
Dalej sądzi, ze terapia ją wykończy, chociaż nawet nie wie jaką dostanie.
-z zacytowanej odpowiedzi wynika,ze jesteś u siostry w Niemczech?To dobrze,albowiem w tej chwili Ona jest najważniejsza.Pójdz z Nią do lekarzy,chce przyjechać do PL,towarzysz Jej w tym.
zalamana555 napisał/a:
Twierdzi, że im szybciej umrze tym mniej będziemy mieli z nią problemów.
- i przekonaj Ją,że się myli.
zalamana555 napisał/a:
Jej życie, ja odpuszczam.
-gdybym ja odpuściła Bratu,to pewnie już by nie żył.Możliwie,że Twoja Siostra nie będzie żyła 8 lat jak mój Brat(wciąż żyje i ma się dobrze,ale też chorował na inny rodzaj nowotworu,jednak gdybym nie przekonała Go do trzeciej operacji i następnej radioterapii ...),ale też spróbuj przekonac Ją do dalszego leczenia.Ty sama na ten czas musisz o sobie "zapomnieć",nie ma innej opcji.
Pozdrawiam serdecznie :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron