1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: uzdrowiona z raka płuc
ultra

Odpowiedzi: 98
Wyświetleń: 56998

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-06-04, 14:02   Temat: uzdrowiona z raka płuc
wiem Ptaszenio,
ale chyba nie dzieje się nic złego,ze ten wątek własnie tutaj sie znalazł? myśle, ze daje nadzieję wielu osobom. a to bardzo ważne.
wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego jak wazne jest nasze zdrowie psychczne.
pewna Pani doktor powiedziała mi, ze w raku są trzy etapy: medycyna konwencjonlana, medycyna niekonwencjonala i wiara. sama przyznała, że ma pacjentów, gdzie pierwszy etap nie pomógł, a pozostałe zadziałały. w koncu ci chorzy, dla których medycyna tradycyjna nie ma juz ratunku i są odsyłani z kwitnkiem "leczenie zakonczone. zalecana dalsza opieka paliatywna w rejonie" - cp mają robić? czekać na śmierć? wielu chwyta się wszystkiego , jak przysłowiowy tonący brzytwy.
i wsród tych osób są także ludzie nauki, medycyny itp.
ultra

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-06-04, 13:03   Temat: uzdrowiona z raka płuc
witam,
podczytuję bloga Ireny i mocno Jej kibicuję.
i nie potrzebuję żadnych potwierdzeń, wyników badań, bo ja zwyczajnie w to wierzę.
wierzę w moc naszych mózgów, naszych komórek, wierzę w to, że wszystko , kazda choroba, ma przede wszystkim podłoże psychosomatyczne.
do ostatniego dnia zycia mojej mamy, lekarz prowadząca w hospicjum nie mogła wyjśc ze zdumienia, że tak moja mama nie chce zyć, że nie ma w Niej chęci zycia, mimo, że wyniki były ok, ludzie z gorszymi lepiej sobie radzą. psycholog i psychiatra byli podobnego zdania - problem raka tkwił w głowie, to emocje i myśli doprowadziły do rozwinięcia się choroby. ja w to wierzę.

dziwi mnie to, że tak mało o tym się mówi w naszym kraju.

Irenko, nie przejumuj się tymi uwagami, życzę powodzenia we wszystkim!
ultra

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-11-05, 23:31   Temat: uzdrowiona z raka płuc
Irina, trzymam kciuki za Twoje zdrowie!
myślę, że u Ciebie psychika zadziałała najwięcej, zapewne nie poddalas się i nie załamałaś.
tyle się słyszy o tym, że w największym stopniu udział w leczeniu ma nastawienie pacjenta, jego podejście do choroby, to czy "przyjmuje to na klatę" i zacznie walczyć o siebie czy podda się, załamie.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron