1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 11
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
vicctory

Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 87733

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2013-10-30, 07:41   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43 napisał/a:
Myślę, że się nie uda .... Raczej radziłabym pójść do lekarza rodzinnego w celu dalszej diagnostyki czyli zrobienia TSH za miesiąc. Jeśli nadal będzie powyżej normy (nawet tak niewiele) to powinnaś zacząć brać Euthyrox, bo za chwilę pojawią się inne dolegliwości ;)

Dolegliwości nowych nie ma, nawet mam wrażenie, że stare przeszły, a TSH skoczyło do 6,2. No i idę prywatnie do endokrynologa, żeby receptę dostać. Szlag mnie trafia, że muszę wydać 2 stówy tylko po to żeby dostać receptę... Wyniki już sobie porobiłam i oprócz TSH i lekko podwyższonych przeciwciał (które i tak nie są miarodajne) wszystko gra. USG w porządku... ech, nasza służba zdrowia...
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2013-08-02, 11:10   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Hm... No ja się bronię jak mogę przed Euthyrox :) TSH wyszło 5,2 ale wizyta u endokrynologa na NFZ dopiero na wrzesień 2014, więc może się uda ;)
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-09-17, 11:20   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Co racja to racja... poszukam zatem jakiegoś specjalisty. Chociaż z tymi migdałkami to się bujam od 2008 roku i nie trafiłam jeszcze u siebie w mieście na dobrego laryngologa.

Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo słyszał o kimś takim w Szczecinie?

Pozdrawiam
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-09-16, 11:22   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43, no i super :) cieszę się bardzo :)

A swoją drogą, ja nie jestem pod żadną kontrolą laryngologa i od początku mojej drogi nie byłam. Nie wiem, może powinnam jednak się rozejrzeć za jakimś rozsądnym lekarzem? Czy moja pani dr onkolog wystarczy?

Pozdrawiam :)
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-07, 12:41   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Genialnie ::dance:: i tak za każdym razem poproszę :)
Wszystkim takich wyników życzyć! :)
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-31, 13:05   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43 napisał/a:
Dzięki, dzięki za kciukasy

z mojej strony drobiażdżek moja droga, następnym razem, o ile tylko nie przegapię, też potrzymam :)

A Ciebie o to prosić w lipcu będę ;)

Pozdrawiam
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-29, 14:27   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43, już po wszystkim?
Kiedy wyniki? :tull:
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-28, 13:58   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Trzymane od dziś - a jak :)
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-27, 12:46   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43, i tak trzymać!!! :)

Tak myślę, że ten wpis to mi bardziej był potrzebny, a że dyskretnie wpisałam Tobie... nie zmarnuje się pewnie ;)

Pozdrawiam
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-25, 19:51   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
małgosia_43, !yes!yes! :uhm!: wiadomo, sami swoi :)

Na mnie możesz liczyć... chociaż pocieszać nie ma powodów. Na razie bierz pozytywne nastawienie, ode mnie póki je mam ;)

Przypomniał mi się jeden mądry tekst, który kiedyś usłyszałam a bardzo pomagał mi w trudniejszych chwilach:

Boże użycz mi Pogody ducha,
abym godziła się z tym czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniała to co mogę zmienić
i mądrości aby odróżnić jedno od drugiego.

Odnośnie choroby: zrobiłam wszystko co mogłam, miałam odwagę stawić czoło chorobie, poddałam się wyczerpującemu leczeniu, miałam odwagę je znieść, jestem zdrowa, kontroluję się wedle zaleceń i to cała moja rola w tym procesie :) - na resztę nie mam wpływu, więc się nie przejmuję :)

P.s. Hmm... może od razu sobie to wkleję u siebie, żeby przed moją wizytą kontrolną od razu się wesprzeć ;)

Pozdrawiam
vicctory

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-23, 20:32   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
evelinaswe, małgosia_43,
Trzymam kciuki za wyniki dziewczynki :)
Mnie to czeka za jakiś czas.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron