Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
vicctory
Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 87733
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-10-30, 07:41 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43 napisał/a: | Myślę, że się nie uda .... Raczej radziłabym pójść do lekarza rodzinnego w celu dalszej diagnostyki czyli zrobienia TSH za miesiąc. Jeśli nadal będzie powyżej normy (nawet tak niewiele) to powinnaś zacząć brać Euthyrox, bo za chwilę pojawią się inne dolegliwości |
Dolegliwości nowych nie ma, nawet mam wrażenie, że stare przeszły, a TSH skoczyło do 6,2. No i idę prywatnie do endokrynologa, żeby receptę dostać. Szlag mnie trafia, że muszę wydać 2 stówy tylko po to żeby dostać receptę... Wyniki już sobie porobiłam i oprócz TSH i lekko podwyższonych przeciwciał (które i tak nie są miarodajne) wszystko gra. USG w porządku... ech, nasza służba zdrowia... |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-08-02, 11:10 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
Hm... No ja się bronię jak mogę przed Euthyrox TSH wyszło 5,2 ale wizyta u endokrynologa na NFZ dopiero na wrzesień 2014, więc może się uda |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-09-17, 11:20 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
Co racja to racja... poszukam zatem jakiegoś specjalisty. Chociaż z tymi migdałkami to się bujam od 2008 roku i nie trafiłam jeszcze u siebie w mieście na dobrego laryngologa.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo słyszał o kimś takim w Szczecinie?
Pozdrawiam |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-09-16, 11:22 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43, no i super cieszę się bardzo
A swoją drogą, ja nie jestem pod żadną kontrolą laryngologa i od początku mojej drogi nie byłam. Nie wiem, może powinnam jednak się rozejrzeć za jakimś rozsądnym lekarzem? Czy moja pani dr onkolog wystarczy?
Pozdrawiam |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-07, 12:41 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
Genialnie i tak za każdym razem poproszę
Wszystkim takich wyników życzyć! |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-31, 13:05 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43 napisał/a: | Dzięki, dzięki za kciukasy |
z mojej strony drobiażdżek moja droga, następnym razem, o ile tylko nie przegapię, też potrzymam
A Ciebie o to prosić w lipcu będę
Pozdrawiam |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-29, 14:27 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43, już po wszystkim?
Kiedy wyniki? |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-28, 13:58 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
Trzymane od dziś - a jak |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-27, 12:46 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43, i tak trzymać!!!
Tak myślę, że ten wpis to mi bardziej był potrzebny, a że dyskretnie wpisałam Tobie... nie zmarnuje się pewnie
Pozdrawiam |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-25, 19:51 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
małgosia_43, wiadomo, sami swoi
Na mnie możesz liczyć... chociaż pocieszać nie ma powodów. Na razie bierz pozytywne nastawienie, ode mnie póki je mam
Przypomniał mi się jeden mądry tekst, który kiedyś usłyszałam a bardzo pomagał mi w trudniejszych chwilach:
Boże użycz mi Pogody ducha,
abym godziła się z tym czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniała to co mogę zmienić
i mądrości aby odróżnić jedno od drugiego.
Odnośnie choroby: zrobiłam wszystko co mogłam, miałam odwagę stawić czoło chorobie, poddałam się wyczerpującemu leczeniu, miałam odwagę je znieść, jestem zdrowa, kontroluję się wedle zaleceń i to cała moja rola w tym procesie - na resztę nie mam wpływu, więc się nie przejmuję
P.s. Hmm... może od razu sobie to wkleję u siebie, żeby przed moją wizytą kontrolną od razu się wesprzeć
Pozdrawiam |
vicctory
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-23, 20:32 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych |
evelinaswe, małgosia_43,
Trzymam kciuki za wyniki dziewczynki
Mnie to czeka za jakiś czas. |
|