1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie raka płuc, do kogo się zgłosić, co dalej? (WAWA) |
vioom
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 9637
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-04-03, 21:22 Temat: Re: Podejrzenie raka płuc, do kogo się zgłosić, co dalej? (W |
Janek81 napisał/a: | Witam wszystkich,
- moja astma ma zawsze takie same objawy: suchy kaszel i świszczący oddech, dwa w/w leki radzą sobie z tym świetnie, po tym jak objawy ustępują mam spokój przez 10mc i nie biorę żadnych leków
|
Pomimo braków objawów przy rozpoznanej astmie oskrzelowej powienieneś przyjmować podtrzymujące dawki beta-mimetyku + sterydu.
Janek81 napisał/a: |
- przy astmie sterydy działają praktycznie od razu, teraz od 6 dni nic się nie zmienia (może minimalnie), ataki kaszlu są cały czas i cały czas są męczące
|
Przy astmie może i owszem, przy infekcji nie koniecznie. Potrzebujesz do 2 tygodni aby przekonać się, czy zalecone leczenie przyniosło poprawę.
- 2 doba antybiotyku nie przyniosła żadnej poprawy
|
Dokładnie jak powyżej.. 2 dni przyjmowania antybiotyku to tak na prawdę nic. Poczekaj dwa tygodnie i wtedy będzie odpowiedni moment na kontrolę, czy antybiotyk zadziałał.
- Jutro idę na RTG klatki, morfologię i OB,
- w środę do pulmonologa (z wynikami),
- w przyszły poniedziałek jestem umówiony na konsultację do onkologa, jak się da to wcześniej zrobię tomografię klatki (jak dostanę skierowanie od pulmonologa)
|
Twój plan wygląda sensownie, może z wykluczeniem TK, które konieczne będzie dopiero w przypadku rozpoznania podejrzanych zmian w RTG. Poza tym mam wrażenie, że masz skłonności do hipochondrii i stąd Twoje obawy. Naturalnie należy je wyjaśnić jak wyżej ale nie podejrzewałbym od razu najgorszego.
Pozdrawiam |
|
|