1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Prośba o interpretacje badania TK |
wojciechu
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3463
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-07-22, 20:36 Temat: Prośba o interpretacje badania TK |
Dziękuje za odpowiedź. |
Temat: Prośba o interpretacje badania TK |
wojciechu
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3463
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-07-17, 16:48 Temat: Prośba o interpretacje badania TK |
Witam.
Od jakiegoś czasu kłuje mnie pod mostkiem oraz w prawym podżebrzu. Narzekam też na uporczywe odbijanie się po posiłkach. 10 lat temu leżałem w szpitalu na Ostre Zapalenie Trzuski. Sądziłem, że znów się moja trzustka odzywa więc lekarz wysłał mnie na TK jamy brzusznej. Z jamą brzuszną u mnie w porządku natomiast uwidoczniono u mnie drobne guzki w miąższu płuc oraz znacznie powiększone węzły chłonne. Skierowano mnie w trybie pilnym na TK klatki piersiowej.
Opis badania dołączam w załączniku.
Według radiologa wygląda to na sarkoidoze II stopnia. Trochę się uspokoiłem, ale skierowano mnie do Dolnośląskiego Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu. Termin przyjęcia mam na 8 sierpnia.
W rozpoznaniu napisano:
D38.3 Nowotwór o nieoreślionym charakterze (śródpiersie). Powiększenie węzłów chłonnych śródpiersia i wnęk płucnych, zmiany drobnoguzkowe w płucach.
Muszę powiedzieć, że się troche przestraszyłem tego rozpoznania. Nastawiałem się raczej na sarkoidoze.
Czy ktoś mógłby służyć dobrą radą? Może nie powinienem czekać do 8 sierpnia tylko chodzić po szpitalach? Może wizyta prywatna u jakiegoś lekarza? Ktoś mógłby polecić dobrego pulmonologa / torakochirurga?
Może to nie sarkoidoza tylko jakiś inny nowotwór? Może coś hematologicznego?
Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|