1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wyniki badań |
zufed
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 11350
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-10-17, 16:32 Temat: Wyniki badań |
kobiecinka napisał/a: | Wyniki badań są bardzo nieczytelne, w sensie są słabej jakości i przynajmniej u mnie nie da się ich odczytać. |
No niestety mam ten sam problem.
zuzka.pl, nie chodzi o wyniki, morfologia i inne badania mogą być dobre nawet u osób z zaawansowaną chorobą!
Tak jak napisała kobiecinka, i ja podzielam jej zdanie, liczy się czas, ale oczywiście to do Was należy decyzja.Ale moim zdaniem ponad 1,5 miesiąca to bardzo dużo.
Co do konsultacji. Jak macie taką możliwość skonsultujcie się z innym lekarzem, czemu nie. To, że Was lekarz wykazuje delikatnie mówić niezadowolenie to już jego problem.
Jestem pewna, że każdy z nas będąc w takiej sytuacji szukałby pomocy u kilku specjalistów.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-10-14, 22:41 Temat: Wyniki badań |
Jeśli ja miałabym podjąć leczenie, zdecydowała bym się na chemię już.
Skoro badanie ma być 20 listopada, a zakładając że na wynik tez się czeka, to chemia najwcześniej za 1,5 miesiąca. Uważam, że to bardzo długo.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-09-30, 09:44 Temat: Wyniki badań |
zuzka.pl, zrób jak mówią dziewczyny, macie prawo konsultować się choćby na księżycu i żaden lekarz nie może Wam wmówić, że musicie się leczyć tylko w tym ośrodku.
Faktycznie, chemia jest chemią i może być tak samo podawana w Warszawie i w Radomiu, ale specjaliści i doświadczenia ośrodka są niestety różne...A tu o specjalistów również się rozchodzi (bron boże nie chcę być zrozumiana, że CI w Radomiu są źli a w Warszawie lepsi- chodzi o to, że Warszawa ma bez wątpienia większe doświadczenia)
Pojechać na konsultacje nie zaszkodzi. Zapakuj Tatę i wszystkie wyniki (swoją droga jeśli możesz umieść tutaj również kartę wypisową albo jakiekolwiek inne wyniki Taty, abyśmy mogli lepiej pomóc) i jedźcie do Warszawy.
pozdrawiam ciepło
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-09-26, 16:04 Temat: Wyniki badań |
zuzka.pl, zuzka.pl napisał/a: | zy zazwyczaj w szpitalach po wypisie dają od razu komplet wyników (gdy stwierdzany jest nowotwór), czy zazwyczaj trzeba się o nie upominać? |
Wyników do ręki prawdopodobnie nie dostaniecie, ale na karcie wpisowej lekarze powinni je umieścić. Jeśli tak się nie stanie, to upomnijcie się o ksero, bo macie do tego prawo to raz, a dwa takie dokumenty trzeba mieć w domu w jednym miejscu w jakiejś teczce.
O co bym zapytała przy wypisie?
- o wyniki badań (te co już są ) to na pewno
- jaki jest dokładnie plan leczenia Taty
- o planowane badanie kontrolne w czasie leczenia
- piszesz o jakimś ubytku nosa u Taty- nie sądzę, żeby to w jakikolwiek sposób było przeszkodą, ale porozmawiaj o tym z lekarzem jeśli Cię to martwi
To pytania na początek.
Proponuję spisz na kartce pytania, które przyjdą Ci do głowy. W stresie człowiek zapomina o co chciał zapytać.
Jeśli chcesz uzyskać bardziej szczegółową poradę umieść tutaj (zeskanuj i wymaż dane Taty) wyniki badań, inaczej trudno nam będzie cokolwiek powiedzieć.
pozdrawiam
zuza |
|
|