witam, jestem nowy, zarejestrowałem się bo przestraszyłem sie zmian w obrębie jamy ustnej.
mam 21 lat, od 3 lat palę papierosy (max do 15 dziennie, ale zazwyczaj około 10 - papierosy lighty),
jakieś 2 miesiące temu wewnatrz jamy ustnej pojawiły mi sie po obu stronach policzków białe smugi
jakby od ugryzienia sie (lekko wypukłe, nie rosna ani nie maleją).
2 problem - dzisiaj zauważyłem 2 czerwone kropki jakby krople krwi wewnatrz policzka po prawej stronie (zdjecie w załaczniku)
- pytanie brzmi czy to moze być nowotwór?
a i jeszcze około kwietnia/maja miałem jakby powiekszony węzeł szyjny blisko ucha - pani doktor powiedziała ze to "jakies zwapienie" i żeby sie nie martwić.
bardzo prosze o pomoc i odpowiedź czy coś mi dolega.
od razu przepraszam jeżeli źle umieściłem temat i za panike ale strasznie sie przestarszyłem.
To dobrze, że obserwujesz swoje ciało i wyłapujesz objawy, które Cię niepokoją - w tej sytuacji najlepszym wyjściem będzie udanie się do lekarza i pokazanie mu zmian.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum