dziękuję, Jutro konsylium co z tym dalej zrobić bo wstępnie to lekarz po TURBT w zasadzie zalecał szybkie spisanie testamentu. Zobaczymy co jutro powie
Po Tk ( nie mam jeszcze w ręce wyniku wiem że nowotwór nacieka aż żyłę główną biodrową... więc wesoło nie jest. 15 stycznia mamy konsultację z onkologiem. W planie są 3 chemioterapie i kontrola TK czy rak się zmniejszy (zwlaszcza chodzi o ten naciek na żyłę) jeśli tak to kwalifikacja do radykalnej operacji usunięcia pecherza, jesli nie, wolę nie myśleć.
Z racji nadchodzących świąt chciałabym wszystkim życzyć zdrowia i szczęścia
jeśli tak to kwalifikacja do radykalnej operacji usunięcia pecherza, jesli nie , wolę nie myśleć.
Na razie nie ma co myśleć, jest szansa, że chemioterapia może wycofać nacieki, czy tak bedzie dopiero się okaże, na razie trzeba mieć nadzieję, że tak bedzie.
nikka,
No niestety, naciekanie okolicznych narządów kwalifikuje do rozpoznania najwyższego stopnia zaawansowania choroby. W tej sytuacji najprawdopodobniej czeka Męża najpierw operacja z usunięciem pęcherza moczowego, prostaty i maksymalnej ilości nacieku.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Dalsze przewidywane leczenie ma zacząć się od chemii. 3x i kontrolne TK. Chodzi o tę nieszczęsną tętnicę biodrową... Jeśli zareaguje na leczenie, to będzie operacja radykalna. Jeśli nie, to nic nie będzie dalej...
Wczoraj mąż wylądował znów na urologii, bo ponoć w lewej nerce jest zastój moczu. Pogorszenie wyglądu moczu i ilości nastąpiło po wymianie cewnika przez lekarkę rodzinną.
[ Dodano: 2019-01-08, 13:55 ]
Nefrostomii nie zrobiono bo dziś USG nie wykazało zastoju w nerce
nikka,
Często po wymianie cewnika następuje zakażenie układu moczowego, może stąd zmiany w moczu.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Mąż został zakwalifikowany na chemioterapię na 30.01. Nie wiemy jeszcze jaki schemat lekarz wybierze. Na pewno będzie to cisplatyna w połaczeniu z czymś jeszcze ale nie zapamiętałam nazwy niestety.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2019-01-16, 20:47 ] powodzenia i trzymajcie się dzielnie.
Mój partner jest nie do zdarcia... Tydzień temy dostał cisplatyne i gemcytabinę, wczoraj tylko gemcytabinę. Opis na wypisie pierwszym cykl chemioterapii I/1 przy drugim wypisie I/2. Czy to oznacza że dla niego cykl składa się z takich 2 wizyt w szpitalu?
Poza tym pacjent czuje się świetnie, nie ma żadnych działań niepożądanych.. Oby tak zostało...
Z powodu awarii techn. na forum utracono posty z dn.9 i 10 lutego.
Jeżeli to możliwe to prosimy o ponowne zamieszczenie swoich postów - oczywiście pozostawiamy to do decyzji użytkowników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum