Nie radzę sobie z tym, że Jej nie ma....
Czasem chwytam za telefon...chciałabym zadzwonić....nie potrafię wykasować Jej numeru z komórki...
Kilkanaście razy dziennie oglądam Jej zdjęcia ...Jej cudownie ciepły uśmiech...
Dlaczego to właśnie Ona była mi tak bliska??... Podobno nie ma przypadków....Poznałam Ją na mojej pierwszej chemii... Najpierw w poczekalni...spoglądałyśmy na siebie, uśmiechałyśmy się.... Potem weszłam na chemię...założyli mi wenflon, podpięli kroplówkę, kazali usiąść. Jedyne miejsce było obok niej.. Przegadałyśmy całą chemię..Czułam się jakbym umówiła się z przyjaciółką na kawę... i tak potem było. Spotykałyśmy się na chemiach, odwiedzałam ją w szpitalu po operacji, rozmawiałyśmy dużo przez tel... Naszej ostatniej rozmowy dzień przed operacją nie zapomnę nigdy...Nie wierzę , że już nie pogadamy....
jutro mam scyntygrafię kości...
potem pojadę do teściowej spać bo lekarz mówił, że mam ograniczyć po tym badaniu kontakt z dziećmi na 24h... a jak tu wytłumaczyć dzieciom że nie mogą przyjść do mnie w nocy...albo że nie mogę ich przytulić przed snem
ogólnie staram się pozbierać... ciężko mi to idzie..
CO MA SCYNTYGRAFIA DO DZIECI? ja mam mieć ale o tym mi nic nie wiadomo
jutro idę także dam Ci znać bo sama nie do końca wiem.... lekarz jak mi dawał skierowanie to mówił żeby 24h po podaniu izotopu ograniczyć bliski kontakt z dziećmi....
już mówię. samo badanie nic strasznego. podają dożylne techem w metalowej strzykawce. później się czeka 2.5-3h i robią skan- trwa to ok 10 minut i po krzyku. Po podaniu tego znacznika nic się nie czuje. Pani mówiła zeby 24h po podaniu znacznika nie cmokać dzieci i kobiet w ciąży, i żeby dzieci i ciężarne trzymały się w odległości nie bliższej niż metry. Jako że musiałabym dzieci przywiązać do kaloryferów na 24h żeby nie podchodziły- eksmitowałam się na noc do do teściowej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum