Betsi, biopsja wszystko przesądzi.
Rozumiem, że się boisz, ale nawet jeśli to jest wznowa, to dobrze aby szybko znów zaczęto leczenie. Co tam się już zadziało w organizmie, to się nie 'oddzieje'. Nawet jeśli jest to <odpukać w niemalowane> wznowa, to cały czas jest szansa wyleczenia.
A i tak cały czas trzymam kciuki za dobre wieści od Was.
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Kurczę, migdał zaczyna przeszkadzać mężowi tak jak wtedy To chyba jednak wznowa.Powiedział,że cóż,albo mu wytną albo znowu będzie się leczył!Skąd on ma tyle optymizmu Ja strasznie to przeżywam
Idziemy się dziś odstresować
Tak jak powiedziała Justyna, na razie nic nie wiadomo, i mam świadomość, że się boisz, ale to już nic nie zmieni. Musicie spokojnie poczekać na biopsję i na wynik, a wtedy będzie wszystko wiadomo. Odstresujcie się miło, bo pogoda piękna
Wynik badania:
Nakłuto wytypowany węzeł chłonny szyi strony prawej.
W rozmazie atypowe komórki układu limfatycznego (obraz rozrostu nowotworowego może odpowiadać DLBCL)
USG- szyja
Po prawej str.szyi przynaczyniowo i wzdłuż m.MOS dość liczne hypoechogeniczne powiększone węzły chłonne, największy w piętrze górnym o wym.37x15mm- wskazana BAC.
Poza tym patologicznie powiększonych węzłów chłonnych nie stwierdza się.
Obraz tarczycy i ślinianek prawidłowy.
My dalej czekamy na wyniki z wyciętego migdała.Ale węzeł na szyi rośnie W nocy mąż mówi,że go przydusza, ściska w gardle,dałam encorton,jakoś noc mineła. dziś był u naszego laryngologa i ma migdałki powiększone,ściśnięte, ma brać encorton do czasu wyników. Boję się.
Trochę to niestety, trwa. Wiadomo, że się boisz, ale co się stało, to się nie odstanie. Gdyby coś, to zawsze przecież istnieje druga linia leczenia, DHAP czy ICE, autoSCT ... Także jest wiele możliwości.
Trzymamy kciuki. Pozdrawiam!
Jest podejrzenie wznowy,tak jak wcześniej pisałam,a migdał już przeszkadzał ponieważ był duży i jak stwierdzili do niczego niepotrzebny!
A dziś po tym encortonie jest lepiej w gardle i nawet węzeł troszkę się zmniejszył
Ja w szpitalu ( jeszcze przed leczeniem ZZ) przez tydzień 3x dziennie dostawałam dożylnie Dexaven (bo mnie węzły dusiły) a potem do domu jeszcze przez miesiąc Encorton 3x dziennie jedną tabletkę(bodajże te najsielniejsze 20mg).
pzdr. ciepło
Dopiero wyniki z migdała mają potwierdzić.
Caroline bierze tez dawkę 20 mg też 3 tab,do czasu wyników,kochana opowiedz o twoim przypadku,może na priv?Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-07-31, 12:01 ]
Carolina już mam twoją historię,Trzymaj się ciepło.pa
Dopiero wyniki z migdała mają potwierdzić.
Caroline bierze tez dawkę 20 mg też 3 tab,do czasu wyników,kochana opowiedz o twoim przypadku,może na priv?Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-07-31, 12:01 ]
Carolina już mam twoją historię,Trzymaj się ciepło.pa
Napisalam Ci priv, bo początek mojej choroby etc. w wątku jest dość mocno "okrojony".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum