rozumiem, że Ty jedziesz do CO w Gliwicach, musisz się tam zarejestrować, założą Ci karte i zostaniesz zarejestrowana do onkologa, który obejrzy Twojej dotychczasowe dokumenty i
- wyznaczy Ci termin zabiegu.
Na podstawie mojego doświadczenia i obserwacji życia centum onkologii muszę powiedziećm, że zwykle taki onkolog przyjmuje pacjentów cały dzień, a zabiegi wyznacza na inny dzień, optymalizując czas pracy.
Do zabiegu powinnaś być na czczo a uprzednio misisz mieć wykonanych kilka badań kontrolnych oraz scyntygrafię, która wskaże Twój węzeł wartowniczy, więc nikt Cię nie będzie "ciął" 12 marca!
Jeszcze tylko 4 dni i jadę do Gliwic.. z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej im blizej tym bardziej się boje.. Powiedzcie mi kochani, czy jeśli wycięto mi to znamię, ( nie w Gliwicach..) to czy mogą sobie oni (Gliwice) je zażyczyć? w sumie nie wiem po co bo wyniki mam.. no ale ja już rozważam różne możliwości.. do poniedziałku pewnie jeszcze mnóstwo pytań mi się nasunie..
O tak, lekarze w Gliwicach moga chcieć bloczków z wyciętym pieprzykiem.
Pamiętam, że Kalneczka organizowała bloczki i szkiełka w związku z chorobą mamy, więc poszukaj w jej wpisach jak to robiła i w jakich okolicznościach,
a czy jest taka potrzeba, dowiedz się telefonicznie.
Hej!
Miałam podobnego czerniaka II stopień i naciek 0,9 mm. Mija prawie 18 miesięcy od wycięcia. Przed docięciem blizny i badaniem węzłów Centrum Onkologii chciało zbadać pierwotny wycinek. Z uzyskaniem bloczków nie powinno być problemów. Namiary wzięłam z pieczątki na wyniku i tam kazali mi przyjechać bo bloczki. Podpisałam rewers, że je zwrócę;) (głownie o te bloczki chodzi a nie o tkankę) czego nie zrobiłam. Potem mi onkolog powiedział, że to moja tkanka i nic nie muszę zwracać, także jak CO przebadali i mi zwrócili czerniaka;)
Co do słońca to trzeba uważać:) na wakacjach na plaży przebywałam przelotem w kapeluszu, tunice, nasmarowana kremem, pod parasolka:) i jeszcze edukowałam co gorliwsze plażowiczki smażące się (to już takie moje zboczenie ale może dzięki temu ktoś przebada znamiona i będzie uważał na słońce)
Pozdrawiam!
PAni w rejestracji powiedziała mi co mam zabrac.. wyniki dowod itd.. ale nic nie wspomniała o tym wycinku dlatego pytam.. moze mi powiedza na pierwszej wizycie zeby na nastepna to ze soba zabrac
Co do słońca to trzeba uważać:) na wakacjach na plaży przebywałam przelotem w kapeluszu, tunice, nasmarowana kremem, pod parasolka:) i jeszcze edukowałam co gorliwsze plażowiczki smażące się (to już takie moje zboczenie ale może dzięki temu ktoś przebada znamiona i będzie uważał na słońce)
Pozdrawiam!
Co do słoneczka tak trzeba uważać Dacie radę dziewczyny a właściwie damy radę bo jak tez nie mogę się opalać:) to będą moje pierwsze wakacje bez ekspozycji słonecznych, trochę jeszcze nie do końca sobie to wyobrażam ale jak mus to mus:)
mi już nawet nie chodzi o samo lezenie i opalanie sie.. bo bez tego sie jakos obejde.. ale jak tu w takie upały chodzić w długich spodniach czy długim rekawie :( JA SIE UGOTUJE :(
mi już nawet nie chodzi o samo lezenie i opalanie sie.. bo bez tego sie jakos obejde.. ale jak tu w takie upały chodzić w długich spodniach czy długim rekawie :( JA SIE UGOTUJE :(
Nie martw się ja też
_________________ Znajdziesz mnie też na
Facebook!
no od razu lepiej ) przynajmniej nie tylko ze mnie sie bedzie lało.. ) ale tak powaznie, to nwet w godzinach wieczornych.. tzn ok zachodu słonca latem nie mozna sobie pospacerowac na krótko? oczywiscie wysmarowani jakims dobrym kremem..?
Wiesz co nie wiem szczerze mówiąc ale myślę że po zachodzie słońca można z jakimś kremikiem Przecież ja mam zamiar na wakacje pojechać i z wieczora pływać więc w ubraniach nie wejdę do wody słońce jest najgorsze w godzinach 11-16 później mniej szkodliwe
Plus Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
_________________ Znajdziesz mnie też na
Facebook!
dziekuje bardzo.. nic no zobaczymy jak to bedzie.. najgorsze pierwsze lato poźniej to juz tylko z górki.. mam przynajmniej taka nadzieje.. ale najpierw leczenie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum