Jestem.Profesor wyciol guzka i stwierdzil ,ze to tluszczak.Uwierzcie mi ,nigdy nie spotkalam takiego lekarza jakim jest prof.Rutkowski.Kompetentny,rzeczowy i bardzo pomocny czlowiek.I nie chodzi mi absolutnie ,aby go promowac,ale to jest lekarz z prawdziwego zdarzenia.Dziekuje Bogu ,ze Go na swojej drodze w walce z czerniakiem spotkalam.
Myszko, cały dzień czekałam na Twoją wiadomośc, dzięki Bogu to tylko tłuszczak-czy poszedł jeszcze do badania?
Duże buziaki, pozdrawiam
Jakbyś kiedyś tam chciała się spotkac na kawkę w mieście to ja chętnie.
[ Dodano: 2014-01-03, 17:41 ]
Wydawało mi się, ze jesteś ze Szczecina.
Niedlugo minie 2 lata jak wykryto u mnie guzek na plucu.Z racji tego porobilam wszystkie badania.W rtg guzek bez zmian taki sam jak 2 lata temu.Usg j.brzusznej i wezlow ok.
Czy ponad miesiac od wyciecia tluszczaka miejsce to moze byc obrzekniete?Rana jest zupelnie wygojona,ale tu gdzie jest szew moze troszke obok wyczuwam zgrubienie.Jakies 2 tygodnie temu robilam usg tegoz miejsca i wyszlo ,ze to odbicia odpowiadajace obrzekowi.Ale tyle czasu obrzek.Moze cos podpowiecie doradzicie.Czy mozliwe ,ze tluszczak odrosl?
Piotr po docięciu blizny na ramieniu też bardzo szybko wyczuł takie zgrubienie,pojechaliśmy na onkologię.Wycięli to i zbadali i okazało się,że to bliznowiec czyli nie złośliwy rak skóry.Jeśli bardzo cię to niepokoi to udaj się do lekarza rodzinnego niech to obejrzy.
Czytalam na forum kilka watkow w ktorym jest napisane o wiarygodnosci rtg pluc.Mam pytanie czy w moim przypadku powinnam miec wykonywane TK pluc?Wlasnie minelo 2 lata od wykrycia guzka na plucu i mialam robione kontrolne rtg.Co prawda guzek jest opisany jako taki sam jak 2012r.Wspomne tylko,ze TK mialam robiona po miesiaciu od wykrycia guzka ,a potem po 3 miesiacach.Nastepnie co pol roku tylko rtg.Jak myslicie czy powinnam zrobic Tk i czy jest okreslony czas kontrolowania takiego guzka.Czy np.po 2,3 latach moze okazac sie ,ze guzek to przerzut?Czy takie ryzyko kiedys maleje?Czy kiedys bedzie mozna spac spokojnie nie myslac ,ze to sprawka czerniaka?
Jestem po badaniach kontrolnych usg j.brzusznej i wezlow ok.Rtg pluc tez w porzadku ,choc opis troszke dziwny.Nie ma wzmianki o guzku.Pani doktor powiedziala ,ze skoro minelo 2 lata i guzek jest taki sam to nie ma potrzeby go opisywac.Troszke dziwne nie sadzicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum