Witam
wiem że CRP rosnie przy nowotworze ale nigdzie nie znalazlam informacji do jakich wartosci, czy np jezeli jest 250 to oznacza ze jest infekcja bakteryjna czy to "tylko" od nowotworu
CRP nie jest badaniem, za pomocą którego można wykryć nowotwór - przekroczenie normy CRP może świadczyć o wielu różnych rzeczach, choćby o zawale serca (nie tylko o infekcjach).
no tak, ale jesli się nie choruje , a ma sie odczynowo powiększone węzły, ponadto zgrubienia) kwalifikowane przez lekrzay jako niegrożne,a CRP wynosi 12? TO moze to swiadczyć o raku?Czy przyczyną takiego CRP moze być 2 dniowy ból gardła, albo lekko spuchnięte dziąsło po wyrwaniu ósemki z dłutowaniem półtora miesiąca wcześniej?
TO moze to swiadczyć o raku?Czy przyczyną takiego CRP moze być 2 dniowy ból gardła, albo lekko spuchnięte dziąsło po wyrwaniu ósemki z dłutowaniem półtora miesiąca wcześniej?
Witam
Mój tata miał OB - 2 a CRP - 3 i miał guza w płucach - 4 cm.
też kiedys myślałam stereotypem, ze jak sie coś złego dzieje w organiźmie (rak), to OB i CRP szaleje i wzrasta. Okazuje sie, nic bardzie mylnego. Chyba rośnie mocno, ale to już w bardzo, bardzo zaawansowanym stadium, kiedy poszczególne narządy nie funkcjonują tak jak powinny.
Jako badanie profilaktyczne jest raczej niemiarodajne.
mnie nie zlecili żadnych badań pomimo, że miewam nocne poty, bóle brzucha, bóle kosci, migreny z aurą - pisże, że miewam, bo takie objawy mam co najmniej od roku....mam ponadto zgrubienia w języku, zmiany refluksowe w gardle i parę innych dolegliwości.....jest ich tak dużo, że lekarzom nie chce sie chyab wierzyć,ze mogło by mi być coś jeszcze......
moja mama miała crp 240, po antybiotykach spadło w końcu do 40, po 2 tyg od wyjscia ze szpitala znowu pojawila sie goraczka i bole, dzisiaj znowu zrobilismy crp, ale nie znam jeszcze wyniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum