Witaj. Faktycznie jestem przerażona. Dziś próbowałam znaleźć opiekę hospicjum domowego w Łodzi... Bezskutecznie. Najkrótszy termin to 2 miesiące i pani powiedziała, że to naprawdę krótko. Na moją wzmiankę o stanie terminalnym powiedziała tylko, że do nich zgłaszają się tylko tacy.... Muszę to jakoś przełknąć i jutro zadzwonić choćby do Ministerstwa Zdrowia. To jest jakaś paranoja. Ja osobiście mieszkam w małej gminie i opiekę hs dla męża miałam po jednym telefonie. I lekarz i pielęgniarka byli na zawołanie, a też mamy tylko jedno hospicjum na 120-tysięczny powiat. Ludzie, co się dzieje. Chyba muszę ochłonąć, bo zwariuję. Lilalou w którym hospicjum byłaś?
kaja1, ja też nie mogłam się doprosic pomocy z hd gdy była nam naprawdę bardzo potrzebna bo stan mamy był ciężki.
Trzeba wyczekac w kolejce, każdy przypadek jest ciężki i tyle.
My mamy juz (po długim wyczekiwaniu) na szczęście "nagraną" opieke hd z Salve - mama obecnie przebywa w szpitalu i mamy dać znac jak tylko wróci do domu.
Zapisalam mame telefonicznie w kolejke do 3 hd i na Rewolucji również - okropna jest ta baba na tej całodobowej infolinii, strasznie nieprzyjemna, odmawia jakiejkolwiek pomocy - zero empatii!
chciałam odświeżyć wątek i zapytać o to, które z hospicjów domowych w Łodzi wybrać. Może któraś z użytkowniczek wypowiadających się w temacie może coś więcej powiedzieć? Nie widzę w Internecie opinii, a chciałabym wybrać dla mamy najlepiej..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum