Często zadaję sobie pytanie, dlaczego ludzie w dalszym ciągu tolerują tą czarną zgniliznę, która ośmiela się nazywać "sługami Bożymi"
Często zadaję sobie pytanie dlaczego Bóg pozwala profanom reprezentować Go przed wiernymi...
Myślę że kler jest współczesnym rakiem Kościoła i zasługuje na to aby był traktowany przez społeczeństwo tak jak rak przez medycynę
Romanie, nie lubię uogólnień. Niestety wszędzie ludzie są z powołania, jak i przez przypadek.
W swoim życiu spotkałam lekarzy, nauczycieli, księży z powołania, ale też i takich co się minęli z powołaniem.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Ja do tej pory ( a liczę sobie 32 wiosny ) spotkałam tylko 1 księdza z powołania niesamowicie skromny człowiek biedny ale szczęśliwy . Znany z tego że podczas kolędy gdy w jednym domu dostawał kopertę - zostawiał ją w drugim .
Wszystkie pieniądze jakie zarabiał wysyłał na budowę kościoła ( który się spalił ) w wiosce której dorastał .
A gdy udało się kościół odbudować - wierni zrobili ściepę i kupili księdzu samochód ( 8 letniego malutkiego Peugeota )
A my w szkole zrobiłyśmy Mu prezent i uszyłyśmy dla niego Sutannę - jak ją od nas dostawał to się popłakał
_________________ " Złapać wiatr , pokonać strach i być ..."
Moja Mamcia 01.10.1954 - 06.04.2012
Przed chwilą zaczęła rozwiązywać krzyżówkę
Chyba słowa lekarki dużo jej dały bo mówiła do pani dr że prawie codziennie śnią się jej Grzyby , że chodzi na grzybobranie .
A Pani dr powiedziała że to bardzo dobry znak
_________________ " Złapać wiatr , pokonać strach i być ..."
Moja Mamcia 01.10.1954 - 06.04.2012
Przed chwilą zaczęła rozwiązywać krzyżówkę
Chyba słowa lekarki dużo jej dały bo mówiła do pani dr że prawie codziennie śnią się jej Grzyby , że chodzi na grzybobranie .
A Pani dr powiedziała że to bardzo dobry znak
Symbolika snu o zbieraniu grzybów:
powiększenie majątku
Weź Mamci te krzyżówki i daj Jej kupon totolotka
erin29, bardzo się cieszę, że mama ma chwile , w których czuje się lepiej Oby takich chwil było jeszcze dużooooo przed Wami, życzę Wam tego z całego serca.
A co do Waszego księdza, to szczerze brak mi słów, nie rozumiem ...
My mamy BARDZO dobrego księdza ...
akos6 napisał/a:
Symbolika snu o zbieraniu grzybów:
powiększenie majątku
Weź Mamci te krzyżówki i daj Jej kupon totolotka
akos6, ubawiłaś mnie tym
erin29, proszę pozdrów i ucałuj mamusię
A dla Ciebie też
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum