Idą ŚWIĘTA.Pierwsze Święta bez Taty.Wczoraj posprzątaliśmy Taty grób.Wynieśliśmy kwiaty,założyliśmy ramkę drewnianą na grób.Dzisiaj mija 8tygodni od Taty śmierci.Ciężko mi,jak pomyślę,że te Święta będą inne,jak zawsze.Mama też pomagała nam wczoraj.Przemogła się jakoś i cieszę się z tego.Romeczku, dziękuję Tobie za wszystkie ciepłe słowa.Dzięki takim osobom,jak Ty te moje"ciężkie"dni mogę udźwignąć i powiedzieć,że dam radę.Wszystkim Wam dziękuję
Dzień dobry Wszystkim.Święta minęły.Były trochę inne od tych,które były we wcześniejszych latach.Doszłyśmy z Mamą wczoraj do wniosku,że bardzo źle nie było,ale brakowało Taty.Byliśmy u Taty na cmentarzu w niedzielę i w poniedziałek,żeby nie był sam chociaż przez chwilę.Najważniejsze jednak to to,że Tato śnił się mojej ukochanej siostrze i powiedział,że Myślał o Nas tamtej nocy,kiedy zmarł!Myślał od północy aż do końca(4.30)Jakie to ważne dla mnie!Pozdrawiam wiosennie
Witam niedzielnie :)Popijam poranną herbatkę,i faszeruję się lekami,lecząc chore gardełko.Dzieciaczki jeszcze śpią.Widok,który mam za oknami domu skłania,żeby go opisać.Od strony podwórka piesek śpi i wygrzewa się rozciągnięty na kostce(słońce już mocno przyświeca).Po mojej prawej ręce mam uchylone okno od strony lasu.Słyszę śpiew różnych ptaków.Od strony ulicy zaś kawałek pola a na nim sarny pasące się na wyciągnięcie ręki.Zawsze do mnie przychodzą Ulicą raz po raz ktoś przejedzie,spiesząc do kościoła.I dalej naokoło pola budzące się do życia.Widok piękny!I jak tu nie kochać życia!Ja pośrodku tego wszystkiego siedzę i rozmawiam z Tatą.To jest raczej monolog z mojej strony,ale wiem,że Tato mnie słucha.Pozdrawiam serdecznie szystkich
Witaj Ewuniu.
Pięknie mieszkasz...
U mnie słońce lekko humorzaste, a sąsiedzi zgoła nie niedzielni, psy szczekają bo wędrowniczków sporo...
Miałem zamiar wyjść na spacer do lasu, ale jakoś nie mam ochoty przy takiej niezbyt pewnej pogodzie...
Wczoraj zacząłem robotę przy domu, której nie będę kontynuować ze względu na spacerowiczów, zjedli by mnie żywcem widząc że tynkuję...
Zycie na wsi ma swoje zalety i wady... nie bierze pod uwagę indywidualnych potrzeb... a mnie trochę rozpiera energia...
Wiosna
Witam.Czy ktoś z forum może potwierdzić czy firma ELZOZ MEDICA Ośrodek Badań Profilaktycznych w Poznaniu istnieje?Z góry dziękuję za odpowiedź.W internecie są bardzo skąpe informacje na temat tej firmy.
Codzienne życie- łzy ukrywa skrycie
Bo tak bardzo Cię kochałam
I straciłam Ciebie, gdy spałam.
Jesteś teraz daleko
O nieba wieko
Jednak w mym sercu
Jesteś nadal w tym samym miejscu…
Kiedyś byłeś dla mnie siłą
Nie wiedziałam,że Cię stracę
Teraz stoję nad Twym grobem
Zapalam znicz-wciąż płaczę.
Ciebie nie ma-a ja nie jestem już sobą
Ty umarłeś-więc ja umarłam z Tobą.
Dom już nie żyje uśmiechem
Lecz pustym i głuchym echem
Jedyna dla mnie osłoda
Że lepiej Ci będzie u Boga
Już nie z ziemskimi troskami
Lecz tam z Aniołami...
Na Zawsze w naszym Sercu...
Kochamy Cię Tatusiu [*]
Dzień dobry Wszystkim niedzielnie Pogoda super,idealna na wypady,tylko,że moje autko nawaliło.Ze zdrówkiem lepiej,tylko słaba jeszcze jestem,ale lekarz mówił,że słaba mogę być po tym antybiotyku do tygodnia od zakończenia kuracji.Wiecie,mój Tato uwielbiał taką piękną pogodę.Cały dzień wtedy spędzał na powietrzu.Do domu wchodził tylko na posiłki.Pamiętam ten rytuał picia kawy na powietrzu przez Tatuśka.Jak tylko słońce mocniej przygrzało,kawa była pita przy stoliczku na dworze.Tato kochał gołębie.Miał ich kilkadziesiąt .Po podwórku zawsze chodził z zadartą głową do góry.No tak wspomnień nikt nam nie odbierze...
Dokładnie TAK.
I na pewno warto gromadzić, zbierać jak najwięcej dobrych wspomnień oraz żyć tak aby tych dobrych wspomnień było jak najwięcej.
Pozdrawiam Cię niedzielnie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum