własnie lekarz nic nie dał, to moja mama była w gabiniecie i pewnie ja skołował.
ja myslę, że źle wykonał i nie zaproponował nawet dania wyniku sciemniając coś. ale zastanawiam sie, dlaczego znowu zrobił biopsję, wydaje mi sie, że cienkoigłowa.
mama sama nie wie, wie tylko, że odciągał cos do takego dużego urządzenia i to tyle.
moim zdaniem to była cienkoigłowa, czy nie lepiej było zrobić jeszcze raz gruboigłową?
Najpierw trzeba się dowiedzieć, CO WYSZŁO w biopsji. Czasem jest tak, że wokół małego guza robi się spory naciek zapalny i lekarz, wkłuwając się w to miejsce pobiera tylko próbkę z tego nacieku. I wtedy mamy w wyniku biopsji komórki zapalne zamiast nowotworu.
Wynik biopsji jest do wydostania KONIECZNIE i to NA PIŚMIE, nie "na gębę".
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Pewne rzeczy musisz przyjąć do wiadomości i się przystosować, narzekanie nic nie zmieni:
1. Lekarz nic nie będzie proponował i sam z siebie tłumaczył - nie ten kraj, nie te czasy, nie ta dziedzina.
2. Pacjent dostanie wynik, zaświadczenie, zwolnienie, skierowanie na dodatkowe badanie(nie zawsze) jeżeli poprosi.
3. Pacjent otrzyma odpowiedź w nt swojej choroby jeżeli zapyta wyraźnie o określoną sprawę i odpowiedź będzie tylko tego dotyczyła.
4. Pacjent o skutkach ubocznych kuracji lub badania będzie informowany niechętnie i skrótowo tylko jak zapyta.
5. Jak pacjent nie wie o co prosić i pytać to ma się dowiedzieć: od innych chorych na korytarzu, z ulotek, prasy, internetu i innego lekarza (najczęściej w trakcie prywatnej wizyty).
6. Jeżeli pacjent się źle dowie i poprosi o coś co nie przysługuje, dostanie ochrzan połaczony z kazaniem jaka to ciężka praca lekarza, ile głupich przepisów i jacy roszczeniowi pacjenci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum