moniśka, nie przedstawiając żadnych dokładniejszych informacji dot. pacjenta - bo przypuszczam, że pytasz o to, czy bliska Ci osoba chorująca na raka żołądka może być wyleczona - nie dajesz nam szansy na pomoc.
Nieoperacyjny rak żołądka z przerzutami odległymi z pewnością nie jest możliwy do wyleczenia - pozostaje tu wyłącznie leczenie paliatywne, objawowe, pozwalające wydłużyć pacjentowi życie w jak najlepszym stanie, jednak nie prowadzące do trwałego wyleczenia.
przepraszam po raz pierwszy jestem na forum i nie bardzo umiem się poruszać. dopiero teraz zobaczyłam te odpowiedzi. Osoba o której pisze ma 40 lat, 12 września została zdiagnozowana, 29 była operacja która skończyła się tylko udrożnieniem żołądka. Rak nieoperacyjny . Ogólnie jest bardzo osłabiona, już przez miesiąc schudła 20 kg.. patrzę na to wszystko z przerażeniem. Teraz ma iść na chemię, co to znaczy chemia paliatywna, to tylko mogę się domyślać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum