Minie niedługo miesiąc od śmierci mojego męża, trudno mi jest jednak zrozumieć , dlaczego operowano mojego męża zakładając mu rurkę do karmienia, mimo, że miał bardzo niski poziom białka, bardzo kasłał dusząc się, nic nie zrobiono mu z podziurawionym przełykiem, ataki kaszlu jak ślina dostał się do płuc były okropne, spowodowały popękanie szwów, co było przyczyną kolejnej operacji, po której "wprowadzono go w śpiączkę farmakologiczną. A na drugi dzień poinformowano mnie że zmarł. Dlaczego nikt nie połatał, albo nie wymienił mu tej "rury" - przełyku. Operacja się udała tylko pacjent nie wytrzymał, Do dziś nie mogę pogodzić się z tym. Dlaczego podczas śpiączki farmakologicznej pacjent umiera.
[ Dodano: 2015-12-03, 21:00 ]
Chciałabym podziękować wszystkim za słowa współczucia i podtrzymywanie mnie na duchu podczas tego trudnego okresu w moim życiu
Marzenna pewnie nie dowiemy się "dlaczego", ani co by było gdyby któryś z elementów zmienić... Może by było lepiej, może nie. To normalne, że nie możesz się pogodzić z tym co się stało i analizujesz każdy element po tysiąc razy, ale dla Ciebie i Twojej psychiki byłoby lepiej gdybyś tego nie robiła... Jeżeli jednak czujesz, że nie możesz tego zostawić to może weźmiesz całą dokumentację i spróbujesz zweryfikować u innego lekarza, czy postępowanie było prawidłowe? Tylko też nie wiem czy taka konsultacja będzie możliwa i do końca wiarygodna- dokumentacja to jedno, stan pacjenta "naoczny" to drugie... Czasami wyniki świetne na papierze, a pacjent czuje się bardzo źle i lekarze nie podejmują jakiegoś działania kierując się tym co widzą, a nie tym co mają w dokumentach...
PS. Dobrze rozumiem Twój stan- byłam w szoku jak się toczyła choroba Twojego Męża, tego braku działań lekarzy, zostawieniem Was samym sobie.... Może psycholog pomógłby Ci w przejściu tego trudnego okresu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum