Witam,
na forum uzyskałam już pomoc w sprawie mojego Taty, za którą bardzo dziękuję. Teraz zmagamy się z kolejną diagnozą -na razie niepełną. Kilka miesięcy temu u mojej Mamy pojawiła się zmiana podskórna - rodzinny skierował do dermatologa, dermatolog do reumatologa, ostatecznie Mama trafiła do onkologa. Pobrany został wycinek skóry. Długo czekaliśmy na wyniki i ostatecznie wyglądają tak:
fragment skóry z rozproszonym naciekiem z komórek przypominających histiocyty.
Dalsze badania w toku.
Fragment skóry z naciekiem z limfocytów i histiocytów oraz pojedynczych komórek olbrzymich wielojądrowych - wycinek.
CD 68 (+)
S100p (-)
CK AE1/ AE3 (-)
LPX: 3
Dziwne jest to, że te wyniki otrzymałyśmy dwukrotnie - pomimo informacji, że dalsze badania w toku po dwóch tygodniach oczekiwania Mama odebrała znów ten sam wynik. Onkolog stwierdził, że widocznie nic nowego nie ustalono, kazał dzwonić ws diagnozy i dzisiaj telefonicznie przekazał, że to albo silne zapalenie skóry, albo chłoniak skóry.
Wycięcie zmiany zaplanowane jest na 7 października.
Zaniepokoiło mnie to, że wynik nie jest jednoznaczny, ale może w przypadku chłoniaków można będzie to stwierdzić po wycięciu całej zmiany?
Proszę o radę, nie chciałabym przegapić niczego. Rozważam też dodatkową konsultację (mama leczy się w Łodzi), jeśli możecie mnie pokierować będę bardzo wdzięczna
Dziękuję i pozdrawiam
Iza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum