Taka jak napisano we wnioskach: wszystko wskazuje na mnogie przerzuty do mózgu i prawdop. przy bocznej powierzchni rdzenia kręgowego po stronie prawej.
cytat:
Najczęściej cytostatyki do płynu mózgowo-rdzeniowego podaje się przez nakłucie lędźwiowe lub bezpośrednio do komór mózgu przez uprzednio założony cewnik (np. z pojemnikiem Omaya)
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
czy mama ma jeszcze jakies szanse na dozycie swiat
Bardzo mi przykro, ale jeśli mowa o przełomie marzec-kwiecień - najpewniej nie...
slimak1982 napisał/a:
każdy przypadek jest inny, każdy organizm jest inny
Tak, to prawda. Dlatego pewności nie ma.
Niestety rozpoznanie i historia leczenia (wyczerpane ścieżki leczenia: chemioterapia z udziałem pochodnych platyny oraz WBRT-napromienianie mózgu) przemawiają za tym, że czas przeżycia może być krótki.
Ogólne statystyki odnośnie czasu przeżycia w drobnokomórkowym raku płuca » tutaj « .
W przerzutach do mózgu, przy wyczerpanych możliwościach leczenia onkologicznego dłuższe przeżycia są bardzo rzadkie (choć nie wykluczone).
Mój mąż: 30 lipca 2010 - 6 stycznia 2012. Od momentu rozpoznania( DRP postać ED)Dostał więcej czasu, niż podają statystyki.
Pamiętaj, zawsze warto mieć nadzieję. Tak jest łatwiej. Przecież nadzieja umiera ostatnia.
mam problem ze zrozumieniem tych wyników porównujac te z czerwca i obecne. co one oznaczaja jest żle czy bobrze?
a wyniki były poprzednie tylko robiac mamie tk nikt nie żądał od mamy poprzednich wyników
Zmiana główna w porównaniu do zmiany do czerwca jest nieco większa, również (niewiele) zwiększył się wymiar guzka w płucu w prawym - aczkolwiek nie wiemy, czy badania były wykonane na tym samym sprzęcie, by je tak łatwo porównać. Nie jest opisane nadnercze, w którym poprzednio stwierdzono guzek.
Generalnie jest zasada, że zawsze do nowych badań przynosi się starsze wyniki, by móc je porównać, szkoda, że nikt Wam nie powiedział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum