Jakie to wszystko skomplikowane:-(Zbadać jakośc spermy bedzie nam ciężko(mieszkamy w małej miejscowości itp) a i nawet nie wiem czy mąż się na to zgodzi(ucieka od lekarzy jak najdalej) i pewnie pomyśli że zwariowałam.
i mam nadzieje na jeszcze jednego bobaska w rodzinie,zreszta młody mi gada o braciszku(nie wiem skąd to wziął,my nigdy mu na ten temat nie mówiliśmy) a ma dopiero 3 lata.Czytałam w niektórych artykułach,ze niby powinno się zamrażać sperme przed chemią.Ale u nas na to już za pózno
Dziękuję za odpowiedz
Mało limfocytów 0,4. Jak WBC jeszcze ujdzie (3,9 norma to 4,0) to lekarze to lekceważą, a przyznaję że nie wiem na ile niedobór limfocytów jest problemem. Reszta ok
Witaj Pauliśka!Tzn. hemoglobina dobra?tak?tak to zrozumiałam,bo ja tych wyników kompletnie nie rozumiem{{{ Jeżeli dobrze kojarze Pauliśka masz bloga może?
Być może to jeszcze skutek leczenia onkologicznego w przeszłości. Możecie skonsultować z lekarzem ten poziom limfocytów i kontrolować to morfologią np. co 2 tygodnie czy co miesiąc.
Ja mam też obniżone leukocyty (3,5) i dodatkowo niskie pozostałe parametry (RBC, HGB, HCT). Internista dał mi skierowanie do hematologa i skierowanie na kolejne badanie krwi.
U osób po leczeniu onkologicznym często występuje obniżony poziom leukocytów.
Ważne, żeby te parametry się nie obniżały.
Jeśli wyniki będą niepokojące - np. spadająca ilość WBC albo długo utrzymująca się leukopenia - lekarz hematolog zleci dodatkowe badania.
Leukopenia może dotyczyć również osób z przerzutami do kości.
W przypadku Twojego męża poziom leukocytów nie odbiega znacznie od normy, więc myślę, że wystarczy zrobić kolejne badanie za miesiąc i być pod opieką lekarza rodzinnego, który właściwie zinterpretuje wyniki i w razie potrzeby wypisze skierowanie do specjalisty.
Moje limfocyty spadły w trakcie radioterapii, dopiero po roku trochę wzrosły, ale nie osiągnęły poprzedniego poziomu. Żaden lekarz nie dał mi rzeczowej odpowiedzi (a pytałam rutynowo każdego który się nawinął) dlaczego i czym to grozi.
Proszę powiedzcie mi co to znaczy przy rtg kregosłupa:
Zniesiona lordoza lędzwiowa.pionowe ustawienie kości krzyżowej.Tarcze kręgosłupa I-s w normie.
Z góry dziękuję
To znaczy, że mąż ma dużą szansę na dyskopatię i prawdopodobnie bóle kręgosłupa.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum