Gosiu, dziękuję, mama czuje się dobrze, torchę pobolewa ją przełyk i zaczyna mieć kaszel, ale powoli do przodu. Jesli będzie tak jak teraz to cudownie.
mija już 3 tydzień, w przyszłym mama ma mieć kontrone RTG i wtedy pani doktor piowie co dalej. Jedyne na co mama narzeka to jedzenie, bo apetyt ma niesamowity. Pozdrawiam
_________________ Marta82
Kocham Cię mamusiu: 20.03.1947 - 15.01.2013 r.
Mam pytanie, bo moja mama ma 100 pytań na minutę i już mi sama namieszała:
mianowicie: rak płaskonabłonkowy to niedrobnokomorkowy prawda?
mama ma teraz naświetlania na płuca czy czekają ją potem jeszcze na głowę, zdaje się, że to przy drobnkomórkowym, gdyby ktoś mi udzielił informacji byłabym wdzięczna, chciałabym wiedzieć co dalej po radioterapii.
Mamusia w domu, czuje się dobrze, jak będę miała oba wypisy to wkleję, narzeka, ze pobolewa ją kręgosłup - na który już wcześniej narzekała - ale ja teraz będę się martwić i niepokoić każdym jej bólem. Mam pytanie, chyba gdyby się coś działo w kręgosłupie to przy okazji badań w Ludwikowie i WCO w Poznaniu by to zauważyli, prawda - pani doktor powiedziała mojej mamie, że jest panikarą, ale ja chyba jestem za nas obie.
Rozpoznanie: C34.9 Rak płaskonabłonkowy płuca prawego III B (T4N2MO) po chemioterapii
PNIKN - II.
Uogólniona miażdżyca.
Przewlekłe niedokrwienie kończyn dolnych.
Z51.0 Irma opieka medyczna - Seanse radioterapii
Hist-pat:
Ca planoepitheliale
Wyniki badań :
Hospitalizacja i wyniki badań dodatkowych WCPiT Ludwikowo.
Leczenie:
Zastosowano leczenie fotonami 6MV
Pacjentka otrzymała na:
-guz płuca lewego + węzły chłorme wnęki płuca lewego i śródpiersia 64Gy/32 frakcje
Epikryza i zalecenia:
Pacjentka lat 65 przyjęta do Zakładu Radioterapii z rozpoznaniemj.w.
Zakwalifikowana do radykalnej radioterapii techniką 3D _
Otrzymała zaplanowaną dawkę.
Radioterapia przebiegała bez powikłań.
W kontrolnym Rtg kl. piersiowej stabilizacja.
Znalazłam też błąd mam nadzieję, że tylko w druku powinno być C43.1 a jest C43.9
[ Dodano: 2012-07-12, 09:05 ]
Czy mogę prosić o fachową opinię jak to wygląda?
Marto, nie planują zrobić mamie TK? Wydaje mi się, że tylko TK może dać odpowiedź, jak naprawdę wygląda sytuacja.
Jak mama się czuje? Jest osłabiona? Mój tato niezbyt, reszta w moim wątku za chwilę.
Zrobili TK, ale na wypisach nie ma o nim mowy...Jestem zdumiona.Mama czuje się świetnie, tryska energią, apetyt niesamowity...jest cudownie... 19 jedziemy na kontrolę i mam pytanie, czy pani doktor na kontroli zleci badania, czy do niej mamy jechać tylko z wypisem?
Dziwi mnie brak wyniku TK.
Marto, a płytkę dali? U nas na wypisie zawsze znajduje się wzmianka o TK, choć opis jest bardzo, bardzo zdawkowy, ostatnio dosłownie jednozdaniowy. Ale płytę zawsze dają- i to jest najważniejsze, bo przy następnym TK zawsze dajemy wszystkie posiadane płytki- tylko wtedy można zrobić porównanie. I wtedy dopiero można określić, czy jest poprawa, pogorszenie czy stan bez zmian.
Jesteśmy po kontroli w środę, mama dostała skierowanie na tomograf na koniec sierpnia, a poza tym Pani dr mówi, ze wszystko jest dobrze, osłuchała mamę. Mamę pobolewa kręgosłup, ale ja próbuję to zwalać na rwę kulszową, oczywiście zapomniałyśmy o tym powiedzieć u lekarza. Wybieramy się w sierpniu do Paryża, mam nadzieję, że się uda jechać i mama będzie się dobrze czuła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum