Kasiu
Mnie zeby było mało to dopadł mnie wirus watroby typu c .obecnie w leczeniu.
Mam oststanie opakowanie leku harvoni. Przy nim nie moge praktycznie zażywac nic szczególnie na zoładek. Nic musz czekac. Wiosna jesień raczje mi sie kojarzy z z nerwicami.
[ Dodano: 2016-12-06, 18:37 ]
Nie miałam Kasiu chemii ale tylko radioterapie.Masz nadal te dolegliwości. One ustapia bo nikt nie wie nic.
Etienee,
czy miałaś też brachyterapię?
Jestem przerażona tym, co przeczytałam w waszych postach. Ja zakończyłam teleterapię (28 x 50 Gy) i 2 brachy 20 sierpnia br. Obecnie odczuwam bóle żołądka (niezbyt silne, ale jednak), czy to też skutek radioterapii???
Nie miałam brachyterapii.Nie zgodziłam sie. Po radioterapii zrobiłam poziom markerów i wynosił 0,75. norma jest od 0 do 2. Obecnie robiłam ponownie i wynik jest niemal ten sam.Nie zgodziłam sie na brachyterapie. Nie chce nikgo straszyc,ale jak takie sa powikłania jak po radio to dziekuje. Masakra.jestem niewolnicą w domu toalety.Nie wiem kiedy nagle bede musiała isc do toalety.
łatwo mówić.Miałam kolonke w styczniu i mam ponownie skierowanie.mam ochote iśc i ukręcić babie łeb. Podobne objawy ta krowa nic nie zrobiła i ma sie za panią ordynator od siedmiu poleści.Juz ja jej wystawie rachunek
Mam powikłania ze strony odbytu,jelita grubego.Biegunki,krew w kale utajona,krew na kale. co zjem przelatuje jak przez kaczke.Shcudłam 5 kg-no to jest dobra strona tego wszystkiego.Przestałam palic i 10kg w przód z 65 na 75 kg.
Napisano mi,ze mam popromienne zapaleni jelita grubego i znowu skierowanie na kolonoskopie. To samo miałm dokładnie w grudniu 2015r. Ja juz nie wiem sama,czy to powikłania czy cos innego.Dopiero teraz bym miała.To sie cofnie.ta biegunka to koszmar.okupacja niemal mieszkania. Toaleta na zawołanie. Koszmar.
[ Dodano: 2016-12-09, 20:31 ]
Czy któras po radioterapii miała lub a coś takiego
Moze znacie dobrego bioeneregoterapeute w Krakowie.
Bardzo ci współczuję. Jeśli to stan zapalny, to może sterydy by pomogły, tak jak we wrzodziejącym zapaleniu jelita. Porozmawiaj o tym z lekarzem. Czy byłaś u gastrologa (dobrego !)?
Byłam u gastroenetrologa i proktologa.Ponoc nie ma hemoroidów,to skąd te krwawienia.Pojawiają się nagle.tak jakby ciśnienie potrzeba toalety.
Byłam na SOR,ale poza morfologią podaniem kropłowki nie zrobili nic.
nie wiem co robic. Podbno mam wykonanc badania jelita cienkiego.czy cos wiecie jakie to jest badania.
Etiene Kasiu trochę się przestraszyłam waszych skutków ubocznych ,jestem rok po naświetlaniach 25 sesji i 4 zabiegów brachyterapii,dzięki Bogu nie mam żadnych skutków ubocznych dotyczących układu pokarmowego ,jem wszystko i nie stosuję żadnej diety ,jedynie co mnie niepokoi to bardzo silny ból rąk -dłoni ,brak czucia nie wiem czy to mogą być skutki naświetlań ,gdy pytałam lekarza neurologa odpowiedział ,,,,ze lekarzom czasem uda wyleczyć się raka ,ale z skutkami po leczeniu nie dają sobie rady ,MARIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum