Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
ankax6
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 14485
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-09, 15:22 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
Dziękuję bardzo za opis dotyczący przypadku mojej mamy:) |
ankax6
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-08, 18:25 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
tak badanie histopatologiczne umieściłam w pierwszym poście (zdjecie numer 4) |
ankax6
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-07, 13:33 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
Witam serdecznie,
Mam nadzieje, że wątek w sprawie mojej mamy nie jest zapomniany, cały czas czekam na konsultacje w sprawie jej przypadku, martwie się o jej stan zdrowia.
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
ankax6
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-27, 18:22 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
Witam ponownie.
Byłam z mamą u pani onkolog,która skierowała mamę na badania :
-scyntografia całego ciała - pochodne somatostatyny,
- chromogranina.
Chciałabym dowiedzieć się czego dotyczą te badania?
Czy ich wyniki mogą coś powiedzieć na temat bólu przewodu pokarmowego mamy?
Byłyśmy u gastrologa, który skierował mamę na kolejne badania kolonoskopię i gastroskopię.
Proszę o informacje dotyczące badań i w sprawie rokowań mamy. Z góry dziękuję:) |
ankax6
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-20, 21:42 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie mojej mamy dzięki Wam czuje, że moja rodzina nie jest sama, to wiele dla nas znaczy;) |
ankax6
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-18, 15:14 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do płuc |
Witam wszystkich serdecznie.
Znalazłam to Forum i postanowiłam się na nim zapisać z powodu choroby mojej mamy.
Chciałabym dowiedzieć się czegoś w sprawie rokowań dla mojej mamy.
Mama miała raka jelita grubego, który został zoperowany 4 kwietnia 2011 roku. Po tej operacji okazało się, że wystąpiły przerzuty do płuca lewego i prawego. Przerzut w prawym płucu został usunięty 1 grudnia 2011.
Między operacjami mama miała chemie, która nie przyniosła rezultatów.
Jeśli w tej chwili, w lewym płucu guzek nie rośnie, czy to znaczy, że jest mniej złośliwy i można byłoby obyć się bez operacji tego płuca?
Po operacji płuca prawego, po wyjściu ze szpitala mama przeszła zapalenie płuc, przyjmowała antybiotyk cipronex 500 mg przez 10 dni, a w późniejszym czasie miała badania krwi i antygenów.
Czy wyniki badań mogły być z tego powodu zmienione?
Po drugiej operacji mama uskarża się na bóle układu pokarmowego.
Czy to może mieć związek z rakiem ?
Czy należy udać się z mamą do gastrologa?
Proszę o pomoc, bo bardzo martwię się o mamę i z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
|
|