1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy |
sonia21
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 12883
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-07-07, 20:42 Temat: Rak piersi przewodowy |
Witaj na Forum panterka,
ilość cykli chemii to indywidualna sprawa chorego ,
panterka napisał/a: | Czy to jest norma - najpierw chemia, a później operacja...? Słyszałam, że trzeba będzie u mnie zastosować BARDZO agresywną chemię - czy to dobry znak (w końcu jestem stosunkowo młoda - może mój organizm może więcej wytrzymać), czy też nie za bardzo...? |
nie jest to norma , każdy organizm inaczej reaguje na chemioterapie , włosy na pewno stracisz ale odrosną ,chemię podaje się w kroplówkach , możesz mieć mdłości , wymioty możesz stracić smak piszę możesz ale nie musisz każdy reaguje inaczej ,
pobyt w szpitalu po usunięciu piersi to też indywidualna sprawa chorego , nie jesteś w stanie przewidzieć jak będzie się goiło , rehabilitacja jest długa i mozolna trzeba rękę masować , ćwiczyć nie wolno dźwigać nic w ręce po stronie usuniętej piersi , od Twojej rehabilitacji będzie zależało czy ręka wróci do pełnej sprawności ? a zwolnienie na pewno dostaniesz na długo ,
na pewno nie odpowiedziałam Tobie wyczerpująco na wszystkie pytania ale nie potrafię na wszystkie , myślę że na pewno ktoś bardziej kompetentny to zrobi ,
jeszcze pytanie dlaczego myślisz że masz zajęte węzły czy robione miałaś w tym kierunku badania ?
pozdrawiam cieplutko . |
|
|