Chciałam spytać czy wie ktoś coś na temat DIETY DR BUDWIG ????
A co konkretnie interesuje Ciebie w tej diecie Czytałaś broszurkę dostępną w aptece?
Diety nie stosuje ale nadal jak poleciła mi po leczeniu Laryngolog stosuję Olej Budwigowy (Len Vitol), kupowany w aptece na zamówienie. Okres ważności oleju: 3 miesiące.
Każdy wieży w to co chce wbrew opiniom innych a stosowanie tego Oleju Lnianego na pewno nie zaszkodzi.
Ps. Ja do 2-ch posiłków dziennie stawiam przed sobą kieliszeczek tego oleju.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Już stosujesz dobrą dietę w postaci naparu z siemienia. Olej lniany oczywiście jest zdrowy, ale jego głównym zadaniem jest łagodzenie podrażnień. Kwasy omega natomiast zawarte w rybach, nie starzeją się, i są przede wszystkim łatwiej przyswajalne niż te z oleju. Również kwasy omega bezpośrednio z siemienia są lepiej przyswajane, no i jest ich więcej niż w oleju...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie nie, kupiłam ten olej i gdy czytałam stosowanie na butelce ta dieta wpadła mi w oko.
Napisane było; gdy stosujesz dietę Dr Budwig 6 razy dziennie po jednej łyżce, a w przypadku stosowania bez diety 1 raz dziennie.
I w ten sposób zainteresowałam się tą dietą, poczytałam w internecie i to jest dieta antynowotworowa, dlatego pytam, bo może ktoś stosował
Gdyby jakaś dieta antynowotworowa była skuteczna, to chyba nie byłoby już raka, prawda? Oczywiście, warto stosować diety wspomagające leczenie, odciążające wątrobę, przyspieszające regenerację organizmu. Ale niestety... dietą raka się nie wyleczy. Większość cudownych diet stanowi niestety zbytnie obciążenie organizmu, i zamiast pomagać - szkodzą, jak dieta Gersona na przykład... A dieta dr. Budwig nie dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych składników...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum